• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par bērnu un jauniešu sporta attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2008., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171475

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministre: Aktualizējot ugunsdrošības lietas sociālās aprūpes centros

Vēl šajā numurā

26.02.2008., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par bērnu un jauniešu sporta attīstību

 

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) turpina darbu pie Nacionālās sporta attīstības programmas 2006.–2012.gadam īstenošanas, kurā viena no prioritātēm ir bērnu un jauniešu sports. 22.februārī IZM organizētajā apaļā galda diskusijā “Par jaunatnes sporta aktualitātēm Latvijā” tika diskutēts par daudziem svarīgiem jautājumiem un izstrādāti priekšlikumi, par kuriem tiks informēta izglītības un zinātnes ministre.

Apaļā gada diskusijā piedalījās valsts pārvaldes iestāžu, pašvaldību, profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu, sporta federāciju, Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padomes, Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Sporta federāciju padomes un citu ar sporta nozari saistītu organizāciju pārstāvji.

Diskusijas dalībnieki uzsvēra, ka līdzās izglītības, kultūras un veselības aprūpes nodrošināšanai pašvaldībām jābūt atbildīgām arī par sporta jomu un šī kā autonoma funkcija jānostiprina likumā “Par pašvaldībām”. Sporta izglītības iestāžu finansēšanā ir jāievieš princips “nauda seko bērnam”, aprēķinot un paredzot tam nepieciešamo papildu finansējumu valsts budžetā. Jānosaka arī, ka valsts finansē profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas, kuras īsteno gan pašvaldību dibinātās izglītības iestādes, gan arī privātpersonu dibinātās izglītības iestādes (sporta klubi).

Diskusijas dalībnieki ierosināja, ka sadarbībā ar atzītajām sporta federācijām jāizstrādā paraugprogrammas attiecīgajos sporta veidos, jāizveido sistēma treneru darba samaksai atbilstoši piešķirtajām treneru kategorijām. Jāizstrādā atbalsta mehānisms valsts līdzfinansējuma piešķiršanai sporta internātu uzturēšanai pašvaldībās un mācību treniņu nometnēm. Jāizstrādā arī pašvaldību savstarpējo norēķinu sistēma sporta skolu un sporta klubu audzēkņu izglītības procesa nodrošināšanai, kā arī jānodrošina profesionālās ievirzes sporta izglītības sasaiste ar turpmāko izglītību sportā.

Latvijā šobrīd darbojas 86 profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādes. Pozitīvi, ka pēdējo gadu laikā palielinās pašvaldību dibināto sporta izglītības iestāžu skaits, palielinās arī audzēkņu skaits, kas ar sportu nodarbojas profesionāli, ne tikai skolas sporta stundās. Šobrīd sporta interešu izglītības programmās darbojas 35 453 bērni, bet profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas apgūst 35 687 audzēkņi.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!