• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas prezidijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2001., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17150

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā

Vēl šajā numurā

10.05.2001., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidijā:

2001. gada 30. aprīļa sēde

1. Sēdē izskatīja saņemto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par pašvaldībām””, par kuru Prezidijs līdz ar savu atzinumu par tā tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Izskatīja deputāta B. Cileviča iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu.

Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas sēdes darba kārtībā un ieteikt Saeimai piešķirt deputātam B. Cilevičam neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 10. maijā.

3. Apstiprināja izsludināšanai Saeimas 2001. gada 3.maija sēdes darba kār-tību.

4. Pieņēma lēmumu par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2001. gada 3. maijā pulksten 17.

5. Pieņēma zināšanai informāciju par plānotajiem pasākumiem Saeimā no 30. aprīļa līdz 6. maijam.

6. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka par Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja biedri ievēlēta deputāte H. Demakova.

7. Pieņēma zināšanai informāciju par Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sastāvu.

8. Prezidijs nolēma nodot Juridiskajai komisijai Tiesnešu disciplinārkolēģijas priekšsēdētāja A. Guļāna iesniegto Tiesnešu disciplinārkolēģijas 2001. gada 19. aprīļa lēmuma norakstu un tiesneses S. Grebes disciplinārlietas materiālus.

9. Prezidijs nolēma nodot Saeimas Kancelejai Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja E. Inkēna iesniegumu par Eiropas Parlamenta Ārlietu, cilvēktiesību, kopējās drošības un aizsardzības komitejas delegācijas uzņemšanas organizēšanu Rīgā šā gada 20.—22. jūnijā.

10. Prezidijs nolēma atbalstīt Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja E. Inkēna iesniegumu par Eiropas Parlamenta pētniecības un dokumentācijas centra (ECPRD) konferences organizēšanu Rīgā šā gada 28. un 29. septembrī.

Prezidijs nolēma nodot minēto iesniegumu Saeimas Kancelejai.

11. Apstiprināja komandējumus:

1) Rietumeiropas Savienības asamblejas Latvijas delegācijas vadītājai S. Dreimanei un delegācijas loceklim R. Labanovskim laikā no 2001. gada 13. maija līdz 16. maijam uz Rietumeiropas Savienības asamblejas Politiskās komitejas un Aizsardzības komitejas sēdi Hāgā (Nīderlande);

2) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas loceklim M. Lujānam un komisijas konsultantam G. Pekam laikā no 2001. gada 10. maija līdz 13. maijam uz semināru Stokholmā (Zviedrija);

3) EDSO PA Latvijas delegācijas vadītājai H. Demakovai, delegācijas loceklim A. Seikstam un delegācijas sekretāram I. Aizstrautam laikā no 2001. gada 4. jūlija līdz 10. jūlijam uz EDSO PA 10. gadskārtējo sesiju Parīzē (Francija);

4) Aizsardzības un iekšlietu komisijas loceklim M. Bekasovam laikā no 2001. gada 12. maija līdz 19. maijam uz konferenci Garmišā – Partenkirhenē;

5) Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas loceklim B. Cilevičam laikā no 2001. gada 15. maija līdz 19. maijam uz konferenci Baku (Azerbaidžāna).

12. Pieņēma zināšanai Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja R. Ražuka pārskatu par komandējumu uz Ziemeļvalstu Padomes rīkoto konferenci Oslo šā gada 2. un 3. aprīlī.

Saeimas sekretāres biedrs A. Bartaševičs

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem

2001.gada 3.maijā pulksten 17

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2001. gada 3. maijā plkst. 17.

1. Dokuments, reģ.nr. 116. Deputātu O.Deņisova, A.Golubova, M.Bekasova, B.Rastopirkina, A.Klementjeva jautājumi — LR labklājības ministram A.Požarnovam:

Par valsts sniegto palīdzību bērniem invalīdiem, kas slimo ar Dauna sindromu un bērnu cerebrālo paralīzi

Pēc sabiedrisko organizāciju, kas apvieno slimo bērnu vecākus, pieprasījuma lūdzam sniegt atbildi uz šādiem jautājumiem:

1. Cik bērnu invalīdu, kas slimo ar Dauna sindromu un bērnu cerebrālo paralīzi, dzīvo Latvijā? Cik bērnu atrodas attiecīgās specializācijas aprūpes iestādēs?

2. Kādu valsts budžeta finansējumu saņem šīs iestādes katra bērna aprūpei un ēdināšanai?

3. Kāda valsts palīdzība tiek sniegta šiem bērniem un viņu vecākiem?

4. Kādā kārtībā valsts nodrošina šo bērnu invalīdu stomatoloģisko apkalpošanu? Vai tiek pieaicināti īpašas kvalifikācijas stomatologi, lai sniegtu bērniem nepieciešamo medicīnisko palīdzību?

2. Dokuments, reģ.nr. 117. Deputātu L.Bojāra, I.Burvja, G.Freimaņa, J.Čevera, A.Kalniņa jautājumi — LR Ministru prezidentam Andrim Bērziņam:

Par augstas temperatūras dedzinātavas celtniecību

Sakarā ar laikraksta “Dienas Bizness” 09.04.2001. numurā minēto informāciju par jaunas mūsdienīgas augstas temperatūras dedzinātavas celtniecību Latvijā lūdzam sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Kura organizācija ir veikusi rūpnīcas celtniecības izmaksu aprēķinu?

2. Kāpēc tās celtniecība ir paredzēta tieši Latvijā?

3. Vai rūpnīca tiks izmantota arī ārvalstu atkritumu utilizācijai?

3. Dokuments, reģ.nr. 118

Deputātu L.Bojāra, I.Burvja, G.Freimaņa, J.Čevera, O.Grīga jautājumi

LR Ministru prezidentam Andrim Bērziņam:

Par LNB projektu

Tā kā LNB izvietošanai netika atrastas piemērotas telpas, bet jaunu ēku celtniecībai trūkst finansējuma, tad lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Kāpēc ēka Elizabetes ielā 2 netiek izmantota LNB izvietošanai?

2. Vai šī ēka joprojām atrodas valsts īpašumā?

Rīgā 2001. gada 30. aprīlī Saeimas priekšsēdētājs J.Straume

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!