• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Gruzijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2008., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171635

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Indijas vēstnieci

Vēl šajā numurā

28.02.2008., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Gruzijas vēstnieku

 

25.februārī akreditācijas vizītē pie ārlietu ministra Māra Riekstiņa bija ieradies Gruzijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Konstantīns Korkelija.

Tikšanās laikā tika pārrunāti Latvijas un Gruzijas divpusējo attiecību aktuālie jautājumi, Latvijas sniegtā attīstības palīdzība Gruzijai, aktualitātes Eiropas Savienības (ES) un Gruzijas, kā arī NATO un Gruzijas sadarbībā.

Ārlietu ministrs M.Riekstiņš uzsvēra, ka jau šobrīd starp Latviju un Gruziju ir izveidojušies cieši kontakti ne tikai politiskajā līmenī, bet arī starp valsts institūcijām, nevalstiskajām organizācijām, dažādu nozaru ekspertiem. Šajā saistībā ārlietu ministrs atzīmēja šonedēļ notiekošo Gruzijas Centrālās vēlēšanu komisijas ekspertu mācību vizīti Latvijā, kuras laikā Latvijas Centrālā vēlēšanu komisija sadarbībā ar Ārlietu ministriju konsultēs Gruzijas pārstāvjus pavasarī gaidāmo parlamenta vēlēšanu sagatavošanā. 26.februārī plānota ārlietu ministra tikšanās ar Gruzijas Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvjiem. Ārlietu ministrs uzsvēra, ka maijā gaidāmās parlamenta vēlēšanas būs viens no pārbaudījumiem reformu procesa noturīgumam Gruzijā.

Vēstnieks K.Korkelija pauda pateicību par Latvijas sniegto atbalstu Gruzijas reformu procesam un aktīvo dalību gan vēlēšanu novērošanā, gan vēlēšanu laikā identificēto nepilnību novēršanā. Gruzijas vēstnieks uzsvēra, ka viņa prioritāte vēstnieka amatā būs abu valstu ekonomisko un kultūras attiecību veicināšana.

Saistībā ar ES un Gruzijas aktuālajiem jautājumiem ārlietu ministrs M.Riekstiņš atkārtoti pauda Latvijas atbalstu ES un Gruzijas vīzu vienkāršošanas jautājuma risināšanai un ES un Gruzijas tirdzniecības tālākai liberalizācijai. Gruzijas vēstnieks uzsvēra, ka Gruzijas mērķis nav iestāšanās ES, taču Gruzija vēlas maksimāli ciešu sadarbību ar ES un vīzu vienkāršošana un tirdzniecības liberalizācija ir būtiskas šajā procesā. Pārrunājot NATO un Gruzijas sadarbību, abas puses pauda viedokli, ka Rīcības plāna dalībai NATO piešķiršana Gruzijai palīdzētu labāk strukturēt NATO un Gruzijas sadarbību un Gruzijas reformas aizsardzībā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!