• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts robežsardze: Par Aviācijas pārvaldes izveidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.02.2008., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171753

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

29.02.2008., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts robežsardze: Par Aviācijas pārvaldes izveidošanu

 

Rīt, 1.martā, darbu sāks Valsts robežsardzes Aviācijas pārvalde, kas izveidota, lai nodrošinātu valsts robežas uzraudzības uzdevumu izpildi no gaisa, veiktu meklēšanas un glābšanas operācijas, kā arī sniegtu atbalstu citām Iekšlietu ministrijas iestādēm.

Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes galvenās bāzes atrašanās vieta ir Ludzas rajons, Isnaudas pagasts, “Jaunsmilgas”, atbalsta punkts – Ventspils lidlauks, kā arī vairāki nosēšanās laukumi uz valsts robežas.

Aviācijas pārvaldes rīcībā ir trīs helikopteri, no kuriem divi (Agusta 109 Power) iegādāti Šengenas konvencijas finanšu palīdzības programmas ietvaros, un viens helikopters (Agusta Bell 206B) ir Somijas robežsardzes dāvinājums. Helikopteri aprīkoti ar diviem dzinējiem, kas ļauj veikt lidojumus virs jūras un apdzīvotām vietām, kā arī drošus nakts lidojumus. Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes robežsargi ar tiem var lidot arī sarežģītos meteoroloģiskajos apstākļos.

Valsts robežsardzes Aviācijas pārvalde ir nodrošināta ar piemērotām telpām gaisa kuģu glabāšanai, sagatavošanai lidojumiem, ekspluatācijas un tehniskās apkopes procedūrām un kontrolei.

 

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!