• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izglītības un zinātnes ministres tikšanos ar Igaunijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2008., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171809

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieces akreditāciju Ungārijā

Vēl šajā numurā

04.03.2008., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izglītības un zinātnes ministres tikšanos ar Igaunijas vēstnieku

 

29.februārī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe tikās ar Igaunijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jāku Jērītu un pārrunāja jautājumus par abu valstu sadarbību Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārziņā esošajās jomās. T.Koķe iepazīstināja vēstnieku ar sava darba prioritātēm, īpaši akcentējot izglītības kvalitātes, pieejamības un efektivitātes aspektus. Savukārt vēstnieks novēlēja ministrei panākumus šajā amatā.

Abas puses atzīmēja abu valstu labo sadarbību. Vēstnieks atbalstīja ministres teikto par nepieciešamību padziļināt šo sadarbību, īpašu uzmanību pievēršot profesionālo kontaktu stiprināšanai ekspertu līmenī – gan ierēdniecības, gan akadēmiskā personāla un nevalstiskā sektora starpā.

Sarunas gaitā ministre un vēstnieks bija vienisprātis par kopīga darba intensificēšanu, lai izveidotu kvalitatīvu latviešu – igauņu vārdnīcu. Tāpat T.Koķe uzrunāja Igaunijas pusi nolūkā kopīgi turpināt darbu, lai stiprinātu sadarbību tā sauktā kaimiņu valodu jautājumā. Piemēram, turpinot praksi, ka Valkas iedzīvotāji apgūst igauņu valodu, bet Valgas iedzīvotāji – latviešu valodu, jo tas vairāk stiprinās savstarpējo sapratni.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!