• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par valsts sekretāra vizīti Vašingtonā 3.-6.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2008., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171850

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par pieteikšanos stipendijām "Sievietēm zinātnē"

Vēl šajā numurā

04.03.2008., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par valsts sekretāra vizīti Vašingtonā 3.–6.martā

 

No 3. līdz 6.martam Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke uzturas vizītē Vašingtonā, lai politiskajās konsultācijās tiktos ar ASV amatpersonām Valsts departamentā, Tēvzemes drošības departamentā, Aizsardzības departamentā un Kongresā, kā arī kopīgi ar Latvijas ekonomikas un vides ministriem piedalītos ASV administrācijas rīkotā Starptautiskajā atjaunojamo energoresursu konferencē.

Līdz ar to nozīmīgs valsts sekretāra vizītes Vašingtonā mērķis ir piedalīties diskusijā par atjaunojamo energoresursu lomu Latvijas enerģētikas sektorā, atjaunojamās enerģijas ražošanu, lietošanu, kā arī tās ekonomiskiem un vides ieguvumiem.

Ņemot vērā, ka N.Penkes vizīte notiek pirms NATO samita Bukarestē, aktuāls temats sarunās būs drošības politikas jautājumi – tādi kā situācija Afganistānā, Kosovā, NATO paplašināšanās un 21.gadsimta izaicinājumi. Plānots, ka N.Penke ar ASV partneriem apspriedīs situācijas attīstību un sadarbības projektus ES kaimiņos, vienlaikus ierosinot aktīvāku nevalstisko organizāciju sadarbību. Nozīmīgs pušu temats būs Latvijas pievienošanās ASV Bezvīzu programmai un paredzamā Tēvzemes drošības departamenta vizīte Rīgā aprīlī. Valsts sekretāram paredzētas arī tikšanās ar senatori Diānu Feinšteinu un kongresmeni Džonu Šimkusu, kurš ir līdzpriekšsēdētājs Apakšpalātas Baltijas atbalsta grupai, lai pārspriestu Latvijas un ASV sadarbību starptautiskā terorisma apkarošanā un veicinātu parlamentāro vizīšu apmaiņu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!