• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par pieteikšanos stipendijām "Sievietēm zinātnē". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2008., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171852

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2008.gada 28.februārī

Vēl šajā numurā

04.03.2008., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par pieteikšanos stipendijām “Sievietēm zinātnē”

 

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe aicina Latvijas zinātnieces, kuras darbojas dzīvības zinātņu un materiālzinātņu jomā, līdz 7.martam (ieskaitot) pieteikties 2008.gada “L’ORÉAL” Latvijas stipendijām “Sievietēm zinātnē”, kas tiek piešķirtas ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) atbalstu.

2005.gadā iedibinātās stipendijas, kuru goda patronese ir bijusī Valsts prezidente akadēmiķe Vaira Vīķe-Freiberga, Latvijā tiks piešķirtas jau ceturto reizi. To mērķis ir atbalstīt sievietes pētnieces, kuras darbojas dzīvības zinātņu un materiālzinātņu jomā Latvijā.

Stipendijas tiek piešķirtas “L’ORÉAL” Grupas un UNESCO starptautiskās programmas “Sievietēm zinātnē” (For Women In Science) ietvaros.

Šogad stipendiju piešķiršanā ir akcentēts atbalsts tieši jaunajām zinātniecēm, jo divas stipendijas paredzētas disertācijas darba izstrādei un tiks piešķirtas doktorantēm līdz 33 gadu vecumam. Savukārt uz trešo stipendiju, kas paredzēta kā finansiāls atbalsts iecerēto zinātnisko pētījumu veikšanai, var pretendēt zinātņu doktores vecumā līdz 40 gadiem, šīs stipendijas summa ir 4000 latu katrai stipendiātei.

Pieteikumus vērtēs žūrijas komisija LZA Senāta priekšsēdētāja akadēmiķa Jāņa Stradiņa vadībā, pieaicinot LZA Ķīmijas, bioloģijas un medicīnas zinātņu nodaļas un Fizikas un tehnisko zinātņu nodaļas ekspertus. Pieteikumi stipendijām iesniedzami UNESCO LNK sekretariātā.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!