• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas - Krievijas starpvaldību komisijas darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2008., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171858

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Azerbaidžānas robežsardzes dienestu sadarbību

Vēl šajā numurā

04.03.2008., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas darbību

 

27.februārī Rīgā notika Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas (SVK) darba grupas par humanitāro sadarbību otrā sēde. Sēdē tika izskatīta līgumprojektu sagatavošanas gaita, uzklausīti ekspertu ziņojumi par sadarbību pārvietoto kultūrvēsturisko vērtību atgūšanā un iezīmēta tālākā sadarbība šajos jautājumos.

Sēdes laikā notika informācijas apmaiņa par sadarbības iespējām gadījumos, kad konstatēti pretlikumīgi dubultpilsonības gadījumi, kā arī puses apmainījās ar informāciju par nacionālajām minoritātēm Latvijā un Krievijā.

Sēdes sākumā puses atzinīgi novērtēja pagājušajā gadā aktīvi sākto SVK un arī darba grupas darbību, un ekspertu sadarbību, kā arī pauda apņēmību turpināt intensīvos kontaktus.

Pārrunājot līgumtiesiskās bāzes paplašināšanas gaitu, puses vienojās turpināt darbu pie līgumprojektiem, organizējot ekspertu konsultācijas, ja tādas būs nepieciešamas. Tāpat puses apmainījās ar informāciju par pērn 18.decembrī noslēgto līgumu ratifikācijas gaitu abu valstu parlamentos.

Latvijas un Krievijas pārstāvji pozitīvi novērtēja paveikto, pildot iepriekšējā darba grupas sēdē pagājušā gada 5.jūlijā un SVK sēdē 20.jūlijā panāktās vienošanās par pārvietotajām kultūrvēsturiskajām vērtībām, tajā skaitā Latvijas filmu, kas varētu atrasties Krievijā, apzināšanu un atgūšanas iespējām. Latvijas puse apsprieda jautājumu par Latvijas ekspertu sadarbības aktivizēšanu ar Krievijas pusi arhīvu materiālu atgūšanas jomā, kā arī puses pārrunāja Latvijas ekspertu iespējas iepazīties ar Krievijas arhīvu materiāliem. Latvijas puse uzsvēra kultūrvēsturiskā mantojuma nozīmi latviešu tautas vēstures apzināšanā. Valstu pārstāvji vienojās turpināt aktīvu sadarbību šo jautājumu risināšanā.

Sēdes noslēgumā puses vienojās, ka nākamā darba grupas sanāksme notiks Krievijā šā gada otrajā pusē. Tāpat puses piekrita, ka varētu tikt organizēta darba grupas abu pušu vadītāju tikšanās pirms nākamās SVK sēdes. Šobrīd vēl notiek sarunas par SVK laiku. SVK otrā sanāksme notiks Krievijā.

Starpvaldību komisijas darba grupas par humanitāro sadarbību pirmā sēde notika Maskavā. Darba grupas Latvijas puses vadītājs ir Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edgars Skuja, darba grupas Krievijas puses vadītājs ir Krievijas Ārlietu ministrijas 2.Eiropas departamenta direktora vietnieks Sergejs Pučkovs.

SVK ietvaros kopumā darbojas trīs darba grupas: par humanitāro sadarbību, par ekonomisko sadarbību, kuras sēde plānota šā gada 8.aprīlī Latvijā, un par sadarbību transporta jomā, kuras nākamā sanāksme paredzēta šā gada otrajā pusē Krievijā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!