• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Tiekoties ar Tukuma un Talsu rajona pašvaldību vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2008., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171862

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.03.2008., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Tiekoties ar Tukuma un Talsu rajona pašvaldību vadītājiem

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns 29.februārī tikās ar Tukuma un Talsu rajona pašvaldību vadītājiem un pārrunāja ar administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanu saistītus jautājumus, kā arī diskutēja par rajona pašvaldību reorganizāciju.

Balstoties uz pašvaldību priekšlikumiem, valdības apstiprinātais vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālais iedalījums Tukuma rajonā paredz četru – Kandavas, Tukuma, Engures un Jaunpils – novadu izveidi. Savukārt Talsu rajonā plānota trīs novadu – Dundagas, Talsu un Rojas – izveide.

Attiecībā uz Talsu rajonu valdība noteikusi, ka Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) līdz šā gada 1.jūlijam var iesniegt priekšlikumus par novadu robežu izmaiņām, ja visas Talsu rajona teritorijā ietilpstošās vietējās pašvaldības vienosies par savstarpēji saskaņotiem priekšlikumiem veidot novadus, ievērojot teritorijas vienotības principu. Attiecīgi priekšlikumi pašvaldībām jāiesniedz ministrijā līdz šā gada 1.aprīlim.

Ministrs E.Zalāns, tiekoties ar pašvaldību vadītājiem, akcentēja, ka administratīvi teritoriālās reformas pabeigšana, izveidojot attīstīties spējīgus novadus, ir viena no valdības prioritātēm. Šobrīd svarīgākais uzdevums ir sagatavot priekšlikumus pašvaldību darbības tiesiskā regulējuma pilnveidošanai, kā arī vienoties par jaunu pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmas modeli.

Ministrs pašvaldību vadītājus iepazīstināja ar priekšlikumiem rajonu pašvaldību reorganizācijai, kas izstrādāti, konsultējoties ar pašvaldībām un apkopojot pagājušajā gadā notikušo diskusiju laikā izteiktos viedokļus. Paredzēts, ka rajona padomes pilnvaras izbeigsies 2009.gada 1.jūlijā, savukārt reorganizācijas process varētu ilgt līdz 2009.gada beigām.

Pašvaldību vadītāji sarunā ar E.Zalānu interesējās par izglītības, sociālās aprūpes un citu funkciju izpildi un finansēšanas kārtību. Ministrs informēja, ka, reorganizējot rajona pašvaldības, to funkcijas tiks nodotas vietējām pašvaldībām – novadiem un republikas pilsētām. Atsevišķas funkcijas nākotnē varētu nodot arī plānošanas reģioniem, piemēram, starpnovadu satiksmes maršrutu organizēšanu.

Lai vienotos par rajona pašvaldību funkciju nodošanu vietējām pašvaldībām un attiecīgām izmaiņām normatīvajos aktos, E.Zalāns ir ticies ar nozaru ministriem. Saskaņā ar Ministru kabineta doto uzdevumu nozaru ministrijām līdz šā gada 1.maijam jāsagatavo un jāiesniedz izskatīšanai valdībā priekšlikumi grozījumiem 30 likumos.

Par priekšlikumiem administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanai reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram tuvāko nedēļu laikā jāsniedz ziņojums valdībai.

Lai uzklausītu pašvaldību viedokļus, E.Zalāns tuvāko mēnešu laikā dosies darba vizītēs uz visiem Latvijas rajoniem. 7.martā ministrs tiksies ar Saldus rajona pašvaldību vadītājiem.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!