• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Gruzijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2008., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171978

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paziņojums par U. Cērpu

Vēl šajā numurā

06.03.2008., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Gruzijas vēstnieku

 

29.februārī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Gruzijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Konstantīnu Korkeliju, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Pārrunājot Latvijas un Gruzijas attiecības, puses atzina, ka tās ir pragmatiskas un pēdējā laikā kļuvušas aizvien ciešākas. G.Daudze apliecināja ieinteresētību arī starp abu valstu parlamentiem veidot uz savstarpēju ieinteresētību balstītu ciešu sadarbību dažādos līmeņos.

Puses bija vienisprātis, ka Gruzijas vēstniecības atvēršana Rīgā pagājušajā gadā un abu valstu rezidējošo vēstnieku nozīmēšana ir būtiski priekšnoteikumi, lai abu valstu sadarbība kļūtu vēl aktīvāka.

Gruzijas vēstnieks augstu novērtēja Latvijas atbalstu Gruzijai ceļā uz Eiropas Savienību (ES) un transatlantiskajām organizācijām un norādīja, ka viņa valstij ir ļoti būtiska Latvijas pieredze un palīdzība reformu procesā, harmonizējot nacionālo likumdošanu ar ES tiesību aktiem.

K.Korkelija apliecināja, ka Gruzija ir ieinteresēta attīstīt ekonomiskās un kultūras attiecības un izteica ierosinājumu Latvijā organizēt Gruzijas biznesa forumu, kas veicinātu jaunas sadarbības iespējas abu valstu uzņēmējiem. Savukārt G.Daudze aicināja iepazīt un izmantot tās biznesa iespējas, ko Gruzijas uzņēmējiem ceļā uz Eiropas valstu tirgiem var sniegt Latvijas priekšrocības.

Abas puses sarunā pieskārās arī gaidāmajām Gruzijas parlamenta vēlēšanām un Gruzijas un Krievijas attiecību attīstībai.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!