• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 8. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2001., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17202

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par deputātu J.G.Vidiņu

Vēl šajā numurā

11.05.2001., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 8. maija sēdē

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Monako Karalistes valdības līgumu par savstarpēju atteikšanos no vīzām" .

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Aizsargjoslu likumā . Likumprojekts sagatavots, lai izslēgtu un precizētu novecojušas normas, izslēgtu Eiropas Savienības nosacījumiem neatbilstošas normas, kā arī — lai novērstu dublēšanos un pretrunas ar citiem likumiem.

Akceptēti "Noteikumi par prasībām savvaļas dzīvnieku turēšanai nebrīvē un savvaļas dzīvnieku kolekciju izveidošanai" . Tie nosaka prasības savvaļas dzīvnieku turēšanai nebrīvē zooloģiskajos dārzos, dzīvnieku parkos, akvārijos un terārijos, kur savvaļas sugu dzīvniekus publiski demonstrē vairāk nekā septiņas dienas gadā, kā arī prasības savvaļas dzīvnieku kolekciju izveidošanai. Šie noteikumi neattiecas uz cirkiem, zooveikaliem, dzīvnieku patversmēm un dzīvnieku viesnīcām.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par būtiskajām prasībām mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļiem un īpašiem ierobežojumiem vai aizliegumiem attiecībā uz darbībām ar tiem" .

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Valsts darba inspekcijas likums" . Likums nodrošinās Valsts darba inspekcijas darbību reglamentējošo galveno normatīvo aktu precīzu atbilstību Eiropas Savienības normatīvo aktu prasībām, Starptautiskās darba organizācijas un starptautiskās prakses principiem. Tāpat likums veicinās Eiropas Savienības pamatdirektīvas "Par pasākumiem strādājošo drošības un veselības aizsardzības nodrošināšanai darba vietās" un tai atbilstošo individuālo direktīvu prasību efektīvu valsts uzraudzību un kontroli, kā arī precizēs šo juridisko instrumentu saturu atbilstoši reālajām izmaiņām valsts ekonomiskās darbības jomā un likumdošanā.

Akceptēti noteikumi "Higiēnas prasības gaļas sadalīšanai, iesaiņošanai un iepakošanai" .

Valdība akceptēja noteikumus "Saimnieciskās darbības rezultātā zivju resursiem nodarītā zaudējuma noteikšanas un kompensācijas kārtība" .

Akceptēti "Dabas aizsardzības noteikumi meža apsaimniekošanā" .

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 2000.gada 19.decembra sēdes protokollēmumā (prot. Nr.60 46.§) "Priekšlikumi par deleģējumu ministriem saistošu tiesību aktu izdošanai", grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 7.septembra sēdes protokollēmumā (prot. Nr.45 21.§) "Par likuma "Par likumu un citu Saeimas, Valsts prezidenta un Ministru kabineta pieņemto aktu izsludināšanas, publicēšanas, spēkā stāšanās kārtību un spēkā esamību" 10.panta piemērošanu" un grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 21.decembra sēdes protokollēmumā (prot. Nr.71 5.§) "Noteikumi par higiēnas prasībām frizētavām" . Grozījumi paredz līdz šā gada 31.oktobrim pagarināt likumprojekta "Normatīvo aktu izsludināšanas, spēkā stāšanās un spēkā esības likums" izstrādes termiņu.

Pieņemta zināšanai informācija par valsts programmu bērnu tiesību aizsardzības jautājumos efektivitāti . Valsts bērnu tiesību aizsardzības centram uzdots precizēt iesniegtās informācijas secinājumus, atzīmējot centra nepietiekamo darbību institūciju darba koordinēšanā un kārtējā gada programmas sagatavošanā, un iesniegt informāciju Valsts kancelejai un Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijai. Izglītības un zinātnes ministrijai uzdots izstrādāt programmas projektu bērnu stāvokļa uzlabošanai valstī 2001.gadam un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai priekšlikumus par nepieciešamajiem pasākumiem darba drošības un veselības aizsardzības (darba aizsardzības) jomā .

Pamatā akceptēti noteikumi "Trīs jaunā standarta UMTS mobilo telekomunikāciju licenču (viena — arī GSM 100 standartā) izsoles konsultanta izvēles konkursa nolikums" .

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 2000.gada 29.decembra rīkojumā Nr.672 "Par Liepājas speciālās ekonomiskās zonas attīstības programmas finansēšanu" .

Tieslietu ministrijai uzdots steidzami sagatavot pārskatu par spēkā esošās Korupcijas novēršanas programmas izpildi 2000.gadā un laikposmā līdz 2001.gada 10.maijam , kā arī steidzami saskaņot projekta 3.pielikumu ar Finansu ministriju un līdz 11.maijam iesniegt Ministru kabinetā. Jautājumu paredzēts izskatīt Ministru kabineta 15.maija sēdē.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par dzīvnieku mutes un nagu sērgas novēršanas profilaktiskajiem pasākumiem un gatavību rīcībai dzīvnieku saslimšanas gadījumā . Akceptēta Informācijas aprites shēma gadījumiem, ja radušās aizdomas par dzīvnieku saslimšanu ar mutes un nagu sērgu (MNS) valstī, un valsts iestāžu un pašvaldību uzdevumi dzīvnieku mutes un nagu sērgas novēršanā. Akceptēti valsts iestāžu un pašvaldību uzdevumi gadījumiem, ja radušās aizdomas par dzīvnieku saslimšanu ar mutes un nagu sērgu. Iekšlietu ministrijai kopīgi ar Valsts kanceleju uzdots noformēt šajā protokollēmumā minētos noteikumus projekta veidā.

Akceptēts koncepcijas par apkarošanas pasākumu kompensācijas apmēriem dzīvnieku mutes un nagu sērgas uzliesmojuma gadījumā ietvertais problēmas risinājuma variants , kas paredz kompensēt 100% no likvidēto dzīvnieku vērtības, iznīcinātās lopbarības vērtības un nodedzinātās dzīvnieku novietnes vērtības, ja slimības apkarošanas nolūkā to pieprasa galvenais valsts veterinārais inspektors. Noteikts, ka nepieciešamības gadījumā sākotnējais finansu avots apkarošanas pasākumu kompensācijai dzīvnieku mutes un nagu sērgas uzliesmojuma gadījumā ir Zemkopības ministrijas budžeta programmas. Šī finansu avota izmantošanas gadījumā Zemkopības ministrijai uzdots noteiktā kārtībā iesniegt priekšlikumus par attiecīgiem grozījumiem valsts budžetā. Zemkopības ministram Atim Slakterim uzdots saskaņā ar šajā protokollēmumā akceptēto koncepciju noteikt un apstiprināt detalizētas pasākumu ieviešanas procedūras.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par tiltu tehnisko stāvokli valsts autoceļu tīklā .

Pieņemta zināšanai informācija par autotransporta koridora "Via Baltica" otro investīciju programmu 2001.–2006.gadam .

Valdības preses departaments

 

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!