• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Tiekoties ar Starptautiskā valūtas fonda misijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2008., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172042

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Vienojoties par Latvijas tēla veicināšanu pasaulē

Vēl šajā numurā

06.03.2008., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Tiekoties ar Starptautiskā valūtas fonda misijas pārstāvjiem

 

Finanšu ministrs Atis Slakteris 4.martā tikās ar Starptautiskā valūtas fonda (SVF) pārstāvjiem, kuri bija aicināti sniegt konsultācijas nodokļu politikas jomā – veikt Latvijas nodokļu politikas ekspertīzi un sagatavot priekšlikumus nodokļu politikas pārskatīšanai. SVF pārstāvji informēja A.Slakteri par saviem novērojumiem un iespējamiem atsevišķiem ieteikumiem nodokļu politikas pilnveidei, vienlaikus atzīstot, ka kopumā Latvijas nodokļu sistēma strādā ļoti labi un var būt runa tikai par dažiem atsevišķiem ieteikumiem.

Esmu gandarīts, ka starptautisku ekspertu un mūsu speciālistu redzējums par nodokļu politikas attīstības virzieniem ir līdzīgs,” uzsvēra A.Slakteris, pateikdamies SVF misijai par ieguldīto darbu. SVF ieteikumi noteikti palīdzēs Latvijai jau sāktajā darbā pie nodokļu politikas pamatnostādņu izstrādes.

Domājot par nākotni un veicinot valsts labklājības celšanu, nodokļu politikas instrumenti ir jāizmanto, lai veidotu vēl labvēlīgāku vidi uzņēmējdarbībai. Tas ir viens no virzieniem, kas būs Finanšu ministrijas uzmanības lokā, strādājot pie nodokļu politikas pamatnostādnēm. Tāpat jau ir sākts darbs pie jauna iedzīvotāju ienākuma nodokļa likuma, lai tas kļūtu iedzīvotājiem vieglāk izprotams un vieglāk izpildāms,” piebilda A.Slakteris.

Starptautiskā valūtas fonda misija Latvijā strādāja no 25.februāra. Lai veiktu Latvijas nodokļu sistēmas izpēti, misijas darbības laikā notika tikšanās ar Finanšu ministrijas nodokļu, budžeta un tautsaimniecības analīzes speciālistiem, Valsts ieņēmumu dienesta darbiniekiem, kā arī ar auditorfirmu un citu uzņēmējdarbības jomu pārstāvjiem. Ziņojuma galavariantu par ekspertīzes rezultātiem un ieteikumiem SVF sagatavos divos trīs mēnešos.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!