• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām parakstu vākšanas organizēšanas nosacījumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2008., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172044

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par parakstu vākšanu par grozījumiem likumā "Par valsts pensijām"

Vēl šajā numurā

06.03.2008., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaiņām parakstu vākšanas organizēšanas nosacījumos

 

5.martā stājās spēkā grozījumi likumā “Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu”, kas paredz vairākas izmaiņas parakstu vākšanas organizēšanā.

Vienas no nozīmīgākajām izmaiņām ir saistītas ar to vēlētāju iespējām piedalīties parakstu vākšanā, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar nokļūt parakstu vākšanas vietās. Saskaņā ar jauno kārtību šiem vēlētājiem, līdzīgi kā tas ir vēlēšanās vai tautas nobalsošanā, tiks organizēta balsošana viņu atrašanās vietā.

Par savu vēlmi piedalīties parakstu vākšanā šiem vēlētājam līdz parakstu vākšanas 29.dienai jāinformē savas pašvaldības vēlēšanu komisija vai parakstu vācējs, iesniedzot attiecīgo iesniegumu. Savukārt parakstu vākšanu vēlētāju atrašanās vietās vēlēšanu komisija organizēs parakstu vākšanas pēdējā dienā.

Pēc līdzīgiem nosacījumiem parakstu vākšanā varēs piedalīties arī aizdomās turētās, apsūdzētās vai tiesājamās personas, pret kurām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Tāpat grozījumi paplašina iespējas piedalīties parakstu vākšanā vēlētājiem, kuri parakstu vākšanas laikā uzturas ārvalstīs, nosakot, ka turpmāk parakstu vākšanas vietas izveidojamas visās Latvijas Republikas vēstniecībās, ģenerālkonsulātos un konsulātos.

Ar likuma grozījumiem precizēta arī pašvaldību kompetence vēlētāju informēšanā par parakstu vākšanas vietām un darba laiku. Pašvaldībām turpmāk būs jāgādā, lai paziņojumi par parakstu vākšanas vietām un darba laikiem tiktu izlikti pie pašvaldības ēkas, pašvaldības informācijas sniegšanas vietās un parakstu vākšanas vietās. Tāpat pašvaldībām jānodrošina, lai šī informācija tiktu publicēta pašvaldības izdotajā laikrakstā, vai, ja tāda nav, citā vietējā laikrakstā.

Pirmo reizi šie nosacījumi tiks īstenoti parakstu vākšanas likuma “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” ierosināšanai laikā. Jau ziņots, ka parakstu vākšana par Satversmes grozījumu ierosināšanu notiks no šā gada 12.marta līdz 10.aprīlim.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!