• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Godinot Oskara Kalpaka latvisko karavīra stāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2008., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172115

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Atklājot VID Gulbenes nodaļas jaunās telpas

Vēl šajā numurā

07.03.2008., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Godinot Oskara Kalpaka latvisko karavīra stāju

 

KALPAKS.JPG (15946 bytes)
Vakar, 6.martā, aizsardzības ministrs Vinets Veldre piedalījās svinīgajā ziedu nolikšanā pie Latvijas nacionālā karaspēka pirmā komandiera pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa Rīgā, Esplanādē
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

6.martā Saldus rajona Zirņu pagasta “Airītēs” notika Latvijas nacionālā karaspēka pirmā komandiera pulkveža Oskara Kalpaka piemiņas ceremonija.

Atceres pasākumā piedalījās aizsardzības ministrs Vinets Veldre, ministra padomnieks Gaidis Andrejs Zeibots, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs, spēku veidu un pavēlniecību komandieri, karavīri, zemessargi, jaunsargi, kā arī Skrundas pilsētas, Saldus rajona un Zirņu pagasta pārstāvji.

Savā uzrunā piemiņas pasākuma dalībniekiem V.Veldre uzsvēra O.Kalpaka nozīmi Latvijas vēsturē: “No Oskara Kalpaka un viņa bataljona karavīriem varam mācīties izturību, pašaizliedzību un spītu grūtību priekšā. Sekojot savam mērķim, viņš ir samaksājis ar dzīvību, kas kļuva par ierosmi gan karavīriem, gan visas Latvijas sabiedrībai cīņai par neatkarīgu valsti.” V.Veldre uzsvēra, ka Aizsardzības ministrija darīs visu iespējamo, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu O.Kalpaka piemiņas vietu “Airītes”, kas pērn cieta ugunsgrēkā.

NBS komandieris ģenerālmajors J.Maklakovs savā uzrunā sacīja: “Oskars Kalpaks tiek godināts kā karavīrs, kurš krita par Latviju. Viņš mums ir drošsirdības piemērs. Gribu uzsvērt, ka šodien bruņotajos spēkos mums ir dārgs katrs karavīrs neatkarīgi no pakāpes un vietas, kur viņš pilda savus dienesta pienākumus – Latvijā vai starptautiskajās operācijās.”

Svinīgās ceremonijas laikā Kurzemes novada jaunsargi tradicionāli deva svinīgo solījumu.

Latvijas nacionālā karaspēka pirmais komandieris 1919.gada 6.martā pie “Airītēm” krita sadursmē ar vāciešiem.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!