• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemkopības ministra tikšanos ar Gruzijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2008., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172125

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par drošāku internetu bērniem

Vēl šajā numurā

07.03.2008., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemkopības ministra tikšanos ar Gruzijas vēstnieku

 

5.martā zemkopības ministrs Mārtiņš Roze tikās ar Gruzijas vēstnieku Latvijas Republikā Konstantīnu Korkeliju. Amatpersonas pārrunāja abu valstu sadarbības iespējas dažādās lauksaimniecības nozarēs, tostarp vienojoties par ciešākām saiknēm pārtikas aprites uzraudzībā. Tāpat arī tika apspriestas plašākas starptautiskās tirdzniecības iespējas starp Latviju un Gruziju.

Zemkopības ministrs izteica gandarījumu par Latvijas un Gruzijas līdzšinējo veiksmīgo sadarbību pārtikas drošības jomā, Latvijas Pārtikas veterinārā dienesta (PVD) speciālistiem apmācot Gruzijas attiecīgo institūciju speciālistus. Tāpat M.Roze norādīja, ka sadarbība starp abām valstīm uzņēmējdarbībā allaž bijusi balstīta uz savstarpēju ieinteresētību un izdevīgumu.

Savukārt Gruzijas vēstnieks uzsvēra, ka Gruzija ir lauksaimniecības zeme ar ļoti senām tradīcijām, savulaik pārvarējusi arī sarežģījumus nozarē, un tagad meklē iespējas, kā veiksmīgāk iekļauties Eiropas Savienības tirgū, galveno uzmanību veltot likumdošanas sakārtošanai. K.Korkelija aicināja Latvijas lauksaimniecības produkcijas ražotājiem drosmīgāk startēt Gruzijas tirgū, jo valstī ir labvēlīga nodokļu politika uzņēmējiem un tirgotājiem.

M.Roze un K.Korkelija vienojās par valstu sadarbības jomu lauksaimniecībā konkretizēšanu, Gruzijai iesniedzot Latvijas–Gruzijas starpvaldību komisijā izsmeļošu informāciju par šīm sadarbībai perspektīvajām jomām. Zemkopības ministrija savukārt šo informāciju izvērtēs un spers attiecīgus soļus tālākā sadarbības procesa virzīšanā. Tāpat amatpersonas bija vienisprātis par tālāku informācijas un speciālistu apmaiņu pārtikas uzraudzības sistēmas pilnveidošanā. M.Roze uzsvēra, ka Gruzija ar Latviju var rēķināties kā ar “sava veida donorvalsti – tieši padomu un speciālistu konsultāciju ziņā”.

Zemkopības ministrs Gruzijas vēstnieku arī informēja par Rīgā gaidāmo starptautisko izstādi “Riga Food 2008”, kas norisināsies Rīgā septembra sākumā, un izteica aicinājumu tajā piedalīties Gruzijas uzņēmējiem un amatpersonām. Tāpat arī turpināsies valstu oficiālo lauksaimniecības amatpersonu delegāciju apmaiņa.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!