• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finanšu ministra tikšanos ar Gruzijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2008., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172126

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta tikšanos ar Itālijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

07.03.2008., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finanšu ministra tikšanos ar Gruzijas vēstnieku

 

Latvijas un Gruzijas sadarbība būtu attīstāma, vairāk veicinot savstarpējos ekonomiskos sakarus, par to vienisprātis bija finanšu ministrs Atis Slakteris un nesen akreditētais Gruzijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Konstantīns Korkelija.

Gruzijas vēstnieks ieradās iepazīšanās vizītē Finanšu ministrijā (FM) 5.martā. Vizīte notika vēstnieka akreditācijas ietvaros, tiekoties ar vairākiem ministriem, kā arī premjeru.

Sveicot vēstnieku ministrijā, finanšu ministrs A.Slakteris dalījās iespaidos par Gruzijas apmeklējumu pērn, uzteica valsts straujo attīstību un acīmredzamās pozitīvās pārmaiņas. “Mūsu valstis vieno līdzīga vēsture, tādēļ arī labi izprotam un atbalstām Gruzijas centienus. Latvijai ir izdevies spert straujus soļus – mēs esam gan Eiropas Savienības (ES), gan NATO dalībvalsts. Un ar savu jauno pieredzi vienmēr esam gatavi dalīties un sniegt atbalstu arī Gruzijai virzībā uz ES un NATO,” uzsvēra A.Slakteris.

Gruzijas vēstnieks K.Korkelija atzina, ka “Latvijas politiskais atbalsts ir jūtams un abu valstu sadarbību vēl varētu paplašināt tieši ekonomiskajā jomā. Gruzija ir sasniegusi zināmu progresu – ir nostiprinājusies investīciju vide, paplašinājies banku sektors, par ko liecina ārvalstu banku pārstāvniecību skaita palielināšanās, tāpat aktīvi tiek veicinātas biznesa attīstības iespējas. Un mūsu valstu sadarbībai nākotnē labu pamatu veido jau noslēgtās starptautiskās vienošanās”.

Par iespējamiem sadarbības veidiem puses vienosies tuvākajā laikā. Gruzijas vēstnieks informēs Latvijas FM par savas valsts Finanšu ministrijas sagatavotajiem priekšlikumiem par interesējošām jomām.

Jau līdz šim FM atbildības jomās izveidojusies laba sadarbība ar Gruziju. Konvencija “Par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu” starp abām valstīm ir parakstīta 2004.gada 13.oktobrī, tās piemērošana ir sākta ar 2006.gada 1.janvāri. Savukārt 2006.gada septembrī Latvijā viesojās Gruzijas Finanšu ministrijas, nodokļu, muitas un finanšu policijas vadības pārstāvji, kuru vizītes mērķis bija padziļināti iepazīties ar Latvijas pieredzi nodokļu politikas izstrādē un ieviešanā, kā arī nodokļu administrēšanas organizēšanā.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!