• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrija: Par gatavošanos Latvijas proklamēšanas 90.gadadienai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2008., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172127

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par bērnu drošībai neatbilstošu šķiltavu tirdzniecību

Vēl šajā numurā

07.03.2008., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrija: Par gatavošanos Latvijas proklamēšanas 90.gadadienai

 

Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svētku organizēšanai izveidotā darba grupa apkopojusi iedzīvotāju iesniegtos priekšlikumus valsts svētku pilnveidošanai. Kopā saņemti 20 jauni priekšlikumi, kas nākamnedēļ tiks izvērtēti valsts svētku organizēšanai izveidotajā darba grupā un rīcības komitejā.

Valsts svētku organizēšanas darba grupas vadītājs Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs bija gandarīts par iedzīvotāju atsaucību un iesniegtajiem priekšlikumiem. “Iesniegtie priekšlikumi valsts svētku plāna uzlabošanai ir interesanti, un kāds no tiem noteikti tiks iekļauts kopējā svētku pasākuma plānā,” uzsvēra E.Rinkēvičs.

Viens no ierosinājumiem ir izvērtēt iespēju radīt valsti raksturojošus gaisa balonus, kas simboliski varētu tikt izmantoti dažādos pasākumos visa gada garumā. Tāpat izteikts aicinājums reizi mēnesī 18.novembra gaidīšanas pasākumu ietvaros Rīgā vai kādā citā pilsētā organizēt Rīgas astoņsimtgades svinībām līdzīgus pasākumus.

20.februārī Valsts svētku organizēšanas rīcības komiteja preses konferencē sabiedrību iepazīstināja ar sagatavoto svētku koncepciju un pasākumu plāniem nacionālā, reģionālā un ārvalstīs paredzēto aktivitāšu griezumā. Konferencē ikviens interesents tika aicināts līdz 5.martam izteikt priekšlikumus svētku plānu pilnveidošanai.

Šogad 18.novembrī aprit 90 gadi kopš Latvijas Republikas proklamēšanas 1918.gadā. Svētku plānošanu koordinē speciāla rīcības komiteja, kas ir izveidojusi darba grupu AM valsts sekretāra Edgara Rinkēviča vadībā svētku pasākumu un finansējuma tāmes izstrādei.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!