• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dzimumu līdztiesības politikas jautājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2008., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172190

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ēku energoefektivitātes likumprojektu

Vēl šajā numurā

11.03.2008., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dzimumu līdztiesības politikas jautājumiem

 

7.martā Sieviešu deputāšu grupas sadarbībai ar citu valstu parlamentārietēm pārstāve Baiba Rivža diskutēja ar Zviedrijas Karalistes Riksdāga deputāti Anni Ludvigsoni par dzimumu līdztiesības politikas jautājumiem.

B.Rivža uzsvēra, ka situācija šajā jomā Latvijā mainās, tomēr sievietēm jāiegūst pašpārliecinātība un jāapzinās savas iespējas.

Tikšanās laikā apspriesta līdzšinējā Latvijas un Zviedrijas nevalstisko organizāciju sadarbība un turpmākā attīstība. B.Rivža atzinīgi novērtēja īstenotos projektus izglītības un zinātnes jomā. Savukārt A.Ludvigsone minēja, ka veiksmīgi īstenota dzimumu politika sekmē arī sabiedrības un ekonomikas attīstību.

Puses apmainījās ar viedokļiem par dzimumu līdztiesības tiesisko regulējumu. B.Rivža pastāstīja, ka Latvijas likumdošanā normas, kas regulē dzimumu līdztiesības jautājumus, ir ietvertas katras nozares normatīvajos aktos. Savukārt A.Ludvigsone informēja, ka šos jautājumus Zviedrijā nosaka atsevišķs likums. Tāpat īpaša ministrija seko, lai ikviens lēmums tiktu izvērtēts no dzimumu līdztiesības perspektīvas.

Pieskaroties jautājumam par kvotu ieviešanu, kas sekmētu sieviešu īpatsvara palielināšanu parlamentā, B.Rivža atzina, ka Latvijas politiķu nostāja šajā jautājumā ir rezervēta. Savukārt A.Ludvigsone uzsvēra, ka kvotas var efektīvi izmantot, lai palielinātu sieviešu skaitu parlamentā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!