• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bērnu skolas neapmeklēšanas problēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2008., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172191

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Čehijas parlamentāriešu vizītēm Saeimā

Vēl šajā numurā

11.03.2008., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bērnu skolas neapmeklēšanas problēmu

 

5.martā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija aktualizēja jautājumu par situāciju, kad bērni neapmeklē mācības vispārizglītojošajās skolās. To kā šogad risināmo problēmjautājumu minēja Valsts izglītības inspekcijas vadītājs Aivars Stankevičs, kurš deputātus informēja par inspekcijas darbu. “Šī satraucošā situācija ir jārisina nekavējoties,” akcentēja komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš.

Pašlaik izglītības iestādes par šādiem gadījumiem informē attiecīgo pašvaldību, bāriņtiesu un sociālo dienestu, kas pēc tam šīs ģimenes apseko. Parasti šādu jautājumu izskatīšana aprobežojas tikai ar vecāku rakstisku piekrišanu tam, ka bērns skolu neapmeklēs, bet gan strādās. Tas tiek pamatots ar naudas trūkumu ģimenē. Arī vecāku administratīvā sodīšana nav efektīva, jo viņi bieži vien savus bērnus nespēj ne ietekmēt, ne arī motivēt mācībām. “Varbūt vajag grozīt likumu un noteikt arī pamatskolas izglītību kā obligātu,” rosināja komisijas priekšsēdētāja biedrs Jānis Dukšinskis.

Komisijas sēdē tika skarts arī jautājums par nepilnajām klasēm, kas, kā uzsvēra komisijas sekretārs Dzintars Ābiķis, “ir valsts naudas izšķiešana”. Deputāts norādīja, ka atsevišķu skolu klasēs ir mazāks skolēnu skaits, nekā to paredz normatīvie akti, un ka šādas situācijas ir jāsaskaņo ar Izglītības un zinātnes ministriju. Tāpēc komisija nolēma lūgt ministriju ziņot par to, ar kurām skolām ir saskaņota mācību procesa organizēšana ar nepietiekamu skolēnu skaitu klasēs.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!