• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: Par darba vizīti Igaunijas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2008., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172222

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Albānijas Republikas parlamenta priekšsēdētājas oficiālo vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

11.03.2008., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents: Par darba vizīti Igaunijas Republikā

 

6.martā Ministru prezidents Ivars Godmanis, atrodoties darba vizītē Igaunijā, tikās ar Igaunijas Republikas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu un pārrunāja abu valstu sadarbības jautājumus.

Igaunijas prezidents tikšanās laikā pasniedza Latvijas valdības vadītājam nozīmīgu Igaunijas valsts apbalvojumu – Māras zemes krustu (Maarjamaa Rist) par valstu draudzīgo un veiksmīgo attiecību stiprināšanu. Māras zemes krusts ir augstākais apbalvojums, ko pasniedz ārvalstniekiem, kuriem ir īpaši nopelni Igaunijas labā.

6.martā notika arī Ministru prezidenta I.Godmaņa tikšanās ar Igaunijas ekonomikas un komunikāciju ministru Juhanu Partsu. Sarunu laikā apspriesta abu valstu ekonomiskā situācija, kā arī aktuālākās tendences inflācijas mazināšanā un ekonomiskās situācijas stabilizācijā, jo šobrīd abas valstis piedzīvo iekšzemes kopprodukta pieauguma izlīdzināšanos. Viena no sarunu svarīgākajām tēmām I.Godmaņa un J.Partsa tikšanās laikā bija elektroenerģijas jaudu palielināšanas nepieciešamība, kā arī Baltijas valstu kopīgā projekta jaunās atomelektrostacijas būvniecībā Ignalinā virzība.

Vakarā par godu Latvijas Ministru prezidentam Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips rīkoja svinīgās vakariņas.

7.martā I.Godmanis tikās ar A.Ansipu. Ministru prezidents ar Igaunijas premjerministru pārrunāja starptautiskās aktualitātes. Latvijas un Igaunijas valdību vadītāji vienojās par kopīgu pozīciju gandrīz ikvienā jautājumā. Tikšanās laikā ar A.Ansipu notika detalizētāka saruna par valstu divpusējām attiecībām, reģionālajiem un enerģētikas jautājumiem, kā arī par vides jomu. Tika pārrunāta kaimiņu politikas stiprināšana Gruzijā, Moldovā un Ukrainā.

Sarunas laikā valdību vadītāji pārrunāja ekonomiskās situācijas attīstību abās valstīs, jo šobrīd gan Latvija, gan Igaunija saskaras ar strauju cenu pieaugumu, iekšzemes kopprodukta pieaugumu tempu palēnināšanos un ļoti straujas ekonomikas attīstības pāreju stabilizācijas fāzē.

Abu valstu premjerministri bija vienisprātis par visu Baltijas valstu tirgus savstarpējo integritāti un nepieciešamību saskaņot jebkādas izmaiņas nodokļu politikā.

 

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!