• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Lauku attīstības programmai iesniegtajiem projektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.2008., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172313

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par budžetu un ekonomiku šajā brīdī

Vēl šajā numurā

12.03.2008., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Lauku attīstības programmai iesniegtajiem projektiem

 

10.martā Zemkopības ministrijā (ZM) svinīgi tika parakstīti pirmie līgumi par Lauku attīstības programmas (LAP) 2007.–2013.gadam pasākuma “Lauku saimniecību modernizācija” iesniegtajiem projektiem.

Līgumus Lauku atbalsta dienesta (LAD) Lielrīgas reģionālās pārvaldes vadītājs Juris Tukišs un LAD Ziemeļkurzemes reģionālās pārvaldes vadītāja Juzefa Kļava parakstīja ar SIA “Kalnāji” un SIA “Daugavkrasts” īpašniekiem.

Saimniecības īpašniekus sveica zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, novēlot lauksaimniekiem veiksmīgi realizēt projektus. “Palīdzot un atbalstot uzņēmējus, valsts palīdz pati sev,” piebilda M.Roze.

SIA “Kalnāji” dibināta 1993.gadā un nodarbojas ar piena lopkopību un graudu ražošanu, tās īpašnieks ir Vladislavs Butāns. Saimniecība iesniegusi projektu “Lopbarības sagatavošanas tehnoloģiskā procesa pilnveidošana un lopu novietņu modernizācija, veicot vienkāršoto rekonstrukciju” Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējuma saņemšanai LAP pasākumā “Lauku saimniecību modernizācija”. Iesniegtā projekta kopējā summa ir 353 102 lati.

Otra saimniecība, kura 10.martā parakstīja līgumu, ir SIA “Daugavkrasts”. Tā dibināta 1993.gadā un nodarbojas ar dārzeņu un garšaugu audzēšanu. Saimniecības īpašnieki ir Kaspars Brunovskis, Kristīne Brunovska-Marinaki un Aldis Reinieks. “Piesakoties uz šo projektu, esam plānojuši iegādāties jaunu lauksaimniecības tehniku, kā arī uzbūvēt jaunu vasaras siltumnīcu ar plēves segumu un ziemas siltumnīcu ar stikla segumu. Tāpat plānojam rekonstruēt bijušo kūts ēku. Finansējumam ir liela nozīme, lai mēs būtu konkurētspējīgi gan ar kaimiņvalstīm Igauniju un Lietuvu, gan arī ar citām Eiropas valstīm,” informēja K. Brunovska-Marinaki. Uzņēmums pieteicies atbalstam LAP pasākumā “Lauku saimniecību modernizācija” ar projektu “Lauksaimniecības uzņēmuma modernizācija” par kopējo projekta summu 1 651 260 latu.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!