• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par budžetu un ekonomiku šajā brīdī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.2008., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172322

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Par ministrijas un darba devēju sadarbību izglītības pilnveidē

Vēl šajā numurā

12.03.2008., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs:  Par budžetu un ekonomiku šajā brīdī

 

10.martā finanšu ministrs Atis Slakteris ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru apsprieda aktualitātes valsts budžeta izpildes jomā, kā arī tautsaimniecības attīstības tendences.

Finanšu ministrs A.Slakteris, informējot Valsts prezidentu par budžeta izpildi pērn, uzsvēra, ka skaitļi skaidri demonstrē Latvijas īstenoto stingro fiskālo politiku.

Latvijas valdība ekonomikas straujās gaitas mazināšanai bremzes pedāli ir nospiedusi ļoti saprātīgi. Ir skaidri redzams, ka inflācijas mazināšanas plāna īstenošana ir sekmējusi ekonomikas līdzsvarotu atdzišanu. Mēs vairs netraucamies uz priekšu lielā ātrumā, spiežot gāzi grīdā. Inflācija vēl turpinās kāpt, jo tas ir rādītājs, kuram ir tendence inerci saglabāt diezgan ilgā laika periodā, turklāt to ietekmē ne tikai iekšzemes, bet arī ārējās ekonomikas faktori, piemēram, globālās energoresursu cenas,” sarunā pauda finanšu ministrs A.Slakteris.

Pašreiz valdībā norit darbs pie ekonomikas stabilizācijas plāna, un ministrs A.Slakteris pasvītroja, ka ir ļoti ieinteresēts, lai plānā būtu iekļauti un arīdzan efektīvi realizēti pasākumi eksportspējīgas uzņēmējdarbības atbalstīšanai, ko plānots stiprināt arī ar atbilstošām izmaiņām nodokļu politikā no 2009.gada. Ministrs aicina kolēģus uz plāna iespējami ātrāku pieņemšanu valdībā un arī ieviešanu, lai ekonomikas regulēšanai tiktu lietoti ne tikai bremzējoši pasākumi, kā tas veiksmīgi izdevies ar inflācijas mazināšanas plānu, bet arī stimulētas valstij svarīgās ekonomikas jomas, kas paredzams ekonomikas stabilizācijas plānā.

Latvija rūpīgi seko ekonomikas attīstības tendencēm, pati veic iespējamo ekonomisko risku analīzi, kā arī plāno pasākumus tautsaimniecības stabilizācijai. Par to būtu lietderīgi regulāri atgādināt arī ārvalstu partneriem un starptautiskajā informācijas telpā, lai nerastos pārpratumi un Latvija skaidrāk paustu savu apņēmību arī turpmāk īstenot ļoti stingru fiskālo politiku, sarunā vienojās A.Slakteris un V.Zatlers.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!