• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai var lepoties, kadeti!. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.1999., Nr. 281/284 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17235

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu karavīru ikdienā

Vēl šajā numurā

01.09.1999., Nr. 281/284

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai var lepoties, kadeti!

Nacionālajā aizsardzības akadēmijā sestdien, 28.augustā, 88 jaunuzņemtie kadeti zvērēja uzticību valstij un tautai. Uz svinīgo ceremoniju bija ieradušies ap pusotra simta vecāku, radu un draugu, lai sveiktu jauniešus, kas izvēlējušies šo grūto profesiju.

Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, uzrunājot kadetus, sacīja:

— Katras tautas mērķis ir veidot tādu valsti, kurā ģimene droši varētu lūkoties nākotnē. Lai izveidotu šādu valsti, viens no pamatbalstiem ir tās bruņotie spēki. Tos veido virsnieki un karavīri. Šodien jūs devāt zvērestu, jūs izvēlējāties virsnieka profesiju. Šis lēmums ir bijis pareizs un īstais, es ticu, ka, mācoties akadēmijā un pēc tam dienot, nenožēlosit to.

Karavīrs ir īpaša valsts un tās tautas daļa, tā ir gatava cīnīties un aizstāvēt savu valsti, kā zvērestā teikts — "nežēlojot savu dzīvību". Bet jūs devāt zvērestu arī paši sev. Jums būs grūti brīži mācību procesā un dienesta gaitās, taču es jūs aicinu — vienmēr atcerieties, ka jums jābūt kā vīriem un meitenēm kā kārtīgām sievām. Turiet augstu savu karavīra un kadeta godu! Esiet lepni par savu izvēli, par savu profesiju! Atbalstiet cits citu, jo jūs tagad esat vienība. Tādi spēcīgi, jauni cilvēki mūsu valstij ir vajadzīgi. Jūs ieiesit armijā ar tām zināšanām, ko šeit gūsit, un ar katru gadu mūsu bruņotie spēki nostiprināsies.

Aicinu akadēmijas pasniedzējus, jūsu komandierus: — Dariet visu, lai šodien ierindā stāvošie pēc akadēmijas beigšanas varētu būt mūsu armijas lepnums un gods.

Lai tauta ar jums lepotos, lai tā būtu pārliecināta, ka jūs esat tā barjera, kuru nevar pārvarēt neviens mūsu ienaidnieks. Vēlu jums veiksmi! Kadetus sveica arī NBS štāba Stratēģiskās plānošanas departamenta priekšnieks pulkvedis Kārlis Krēsliņš, 4.kursa kadets virsniekvietnieks Mareks Savickis, bet jauno kadetu vārdā Gatis Jaško solīja: — Mēs esam uz pareizā ceļa un no tā nenovirzīsimies!

Andris Kļaviņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!