• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 10. marta noteikumi Nr. 159 "Noteikumi par valsts mērķdotāciju apmēru un nosacījumiem sociālo darbinieku amatalgu paaugstināšanai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2008., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172376

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.160

Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 5.jūnija noteikumos Nr.230 "Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no valsts pamatbudžeta un valsts sociālās apdrošināšanas speciālajiem budžetiem"

Vēl šajā numurā

13.03.2008., Nr. 41

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 159

Pieņemts: 10.03.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.159

Rīgā 2008.gada 10.martā (prot. Nr.15 24.§)
Noteikumi par valsts mērķdotāciju apmēru un nosacījumiem sociālo darbinieku amatalgu paaugstināšanai
Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības
likuma 13.panta pirmās daļas 9.punktu
1. Noteikumi nosaka valsts nodrošinātā atbalsta veidu profesionāla sociālā darba ieviešanai un attīstībai pašvaldībās, atbalsta apjomu un nosacījumus tā saņemšanai.
2. Valsts atbalsts tiek nodrošināts ar mērķdotāciju, ko sadala atbilstoši likumā par valsts budžetu kārtējam gadam piešķirtajai apropriācijai sociālo darbinieku mēneša amatalgas paaugstināšanai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām (turpmāk - mērķdotācija). Mērķdotācija paredzēta darbiniekiem, kuriem ir sociālā darbinieka kvalifikācija vai kuri līdz 2007.gada 31.decembrim uzsākuši vai turpina to iegūt un kuri pašvaldību sociālajos dienestos vai pašvaldību domēs (padomēs) sniedz sociālos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem (turpmāk - sociālais darbinieks).
3. Mērķdotāciju piešķir republikas pilsētas domei vai rajona padomei atbilstoši sociālo darbinieku skaitam. Par katru sociālo darbinieku, kurš strādā normālo darba laiku vai nepilnu darba laiku pamatdarbā, bet vairākās pašvaldībās kopā tas veido normālo darba laiku, aprēķina 124,09 latus mēnesī, tajā skaitā 24,09 latus valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.
4. Sociālo darbinieku skaitu, par kuriem aprēķina mērķdotāciju, nosaka, ņemot vērā pašvaldības administratīvajā teritorijā reģistrēto iedzīvotāju skaitu:

4.1. republikas pilsētās un rajonu pilsētās, kurām nav lauku teritorijas un kuras neietilpst novados, - viens sociālais darbinieks uz 5000 iedzīvotāju (pieļaujamā novirze 1 % no attiecīgās pašvaldības administratīvās teritorijas iedzīvotāju skaita);

4.2. novados, rajonu pilsētās ar lauku teritoriju vai pagastos - viens sociālais darbinieks uz 3000 iedzīvotāju (pieļaujamā novirze 1 % no attiecīgās pašvaldības administratīvās teritorijas iedzīvotāju skaita).
5. Ja attiecīgajā pašvaldības administratīvajā teritorijā iedzīvotāju skaits ir mazāks par šo noteikumu 4.punktā noteikto, mērķdotāciju aprēķina par vienu sociālo darbinieku.
6. Mērķdotāciju aprēķina Sociālo pakalpojumu pārvalde (turpmāk - pārvalde).
7. Lai saņemtu mērķdotāciju, republikas pilsētas dome vai rajona padome katru gadu līdz 20.janvārim iesniedz pārvaldē republikas pilsētas domes priekšsēdētāja vai rajona padomes priekšsēdētāja parakstītu mērķdotācijas pieprasījumu (turpmāk - pieprasījums) par sociālajiem darbiniekiem, kuri ir darba attiecībās ar attiecīgo vietējo pašvaldību domēm vai padomēm pieprasījuma iesniegšanas dienā (pielikums).
8. Par sociālajiem darbiniekiem, kuri strādā nepilnu darba laiku pamat­darbā, bet vairākās pašvaldībās kopā tas veido normālo darba laiku, piepra­sījumu iesniedz tā pilsētas dome vai rajona padome, kuras administratīvajā teritorijā esošā vietējā pašvaldība ir sociālā darbinieka pamatdarbavieta.
9. Ja darba attiecības ar sociālo darbinieku uzsāktas pēc kārtējā gada 20.janvāra vai radušies citi apstākļi, kas dod tiesības uz mērķdotāciju, republikas pilsētas dome vai rajona padome piecu darbdienu laikā informē par to pārvaldi un iesniedz pieprasījumu.
10. Pamatojoties uz pieprasījumu, pārvalde aprēķina mērķdotācijas apmēru un ar republikas pilsētas domi vai rajona padomi slēdz līgumu par mērķdotācijas piešķiršanu.
11. Līgumā iekļauj mērķdotācijas pārskaitīšanas un izlietošanas nosacījumus, pārskatu sniegšanas kārtību par katru kalendāra mēnesi, kā arī nosaka informāciju, kas sniedzama par sociālajiem darbiniekiem.
12. Katru gadu no februāra līdz decembrim pārvalde līdz kārtējā mēneša desmitajam datumam pārskaita mērķdotāciju par iepriekšējo mēnesi republikas pilsētas domei vai rajona padomei, izņemot mērķdotāciju par decembri. Mērķdotāciju par decembri pārskaita līdz attiecīgā gada 31.decembrim.
13. Rajona padome katru mēnesi līdz piecpadsmitajam datumam pārskaita mērķdotāciju pašvaldībām, kurās ir sociālie darbinieki.
14. Vietējo pašvaldību domes (padomes) nodrošina mēneša amatalgas pa­augstinājuma izmaksu sociālajam darbiniekam un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas saskaņā ar šo noteikumu 3.punktu.
15. Ja sociālais darbinieks izbeidz darba attiecības, tiek pārcelts citā darbā, pārtrauc studijas vai rodas citi apstākļi, kad zūd tiesības saņemt mērķdotāciju, republikas pilsētas dome vai rajona padome piecu darbdienu laikā ziņo par to pārvaldei.
16. Pārvalde ar nākamo mēnesi attiecīgi pārrēķina pašvaldībai paredzētās mērķdotācijas apmēru.
17. Pārvalde ir tiesīga kontrolēt piešķirtās mērķdotācijas izlietojumu, pieaicinot ekspertus, kā arī pieprasīt un saņemt ar mērķdotācijas piešķiršanu un izlietojumu saistītos dokumentus.
18. Šo noteikumu 7.punktā minētais pieprasījums pārvaldē nav jāsniedz par:

18.1. 2008.gadu attiecībā uz sociālajiem darbiniekiem, kuri mērķdotāciju saņēma saskaņā ar Ministru kabineta 2007.gada 19.jūnija noteikumiem Nr.400 "Noteikumi par Labklājības ministrijas valsts budžeta apakšprogrammā 05.04.00 "Valsts sociālo pakalpojumu administrēšana, uzraudzība un kontrole" paredzētās apropriācijas sadalījumu pa pašvaldībām un kārtību, kādā republikas pilsētu un rajonu pašvaldībām piešķiramas valsts mērķdotācijas sociālo darbinieku atalgojuma daļējai nodrošināšanai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām" un kuriem saskaņā ar šiem noteikumiem ir tiesības uz mērķdotāciju arī 2008.gadā;

18.2. sociālajiem darbiniekiem, kuri mērķdotāciju saņēma iepriekšējā kalendāra gadā un kuriem saskaņā ar šiem noteikumiem ir tiesības uz mērķdotāciju kārtējā gadā.
19. Šajos noteikumos rajonu pašvaldībām noteiktos uzdevumus pēc administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanas pilda novadu pašvaldības.
Ministru prezidents I.Godmanis

Labklājības ministre I.Purne
Pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 10.marta noteikumiem Nr.159
Valsts mērķdotācijas pieprasījums

04.JPG (28990 bytes)

05.JPG (65279 bytes)

Labklājības ministre I.Purne

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!