• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 31. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.1999., Nr. 281/284 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17239

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 31. augusta sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

01.09.1999., Nr. 281/284

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 31. augusta sēdē

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 6.aprīļa noteikumos Nr.131 "Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtība". Grozījumi paredz vienkāršotu un paātrinātu vīzu saņemšanas kārtību starptautiskajiem autopārvadātājiem ar Eiropas transporta ministru konferences atļaujām.

Valdība akceptēja noteikumus "Izglītības iestādē īstenojamo vispārējās un profesionālās izglītības programmu licencēšanas kārtība". Tie nosaka kārtību, kādā izglītības iestādēm izsniedzamas licences vispārējās izglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības, profesionālās vidējās izglītības, pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības un profesionālās tālākizglītības īstenošanai.

Akceptēts rīkojums "Par valsts kredīta studējošajiem dzēšanu no valsts budžeta līdzekļiem". Rīkojums paredz dzēst kredītu no valsts budžeta līdzekļiem studējošajiem, kuri pēc augstskolas beigšanas strādās atbilstoši iegūtajai izglītībai par skolotāju valsts un pašvaldību skolās (prioritāri rajonos un rajonu pilsētās), par asistentiem un lektoriem valsts dibinātās augstskolās, par ārstiem valsts un pašvaldību ārstniecības iestādēs rajonos, kā arī par kultūras darbiniekiem, bibliotekāriem un bibliogrāfiem, kopā 95 darba vietās. Kredītu dzēšana tiks uzsākta ar 2000.gadu.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 15.jūlija noteikumos Nr.251 "Studējošo kreditēšanas noteikumi". Grozījumi noteiks kārtību, kādā valsts kredīts studējošajiem tiks dzēsts no valsts budžeta līdzekļiem visos noteikumos minētajos gadījumos. 2000.gadā šim mērķim nepieciešami 28 387 lati.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Noteikumi par operatīvajiem transportlīdzekļiem". Tie nosaka juridiskās personas, kurām ir tiesības lietot operatīvos transportlīdzekļus, kā arī operatīvo transportlīdzekļu izmantošanas kārtību. Visiem operatīvajiem transportlīdzekļiem neatkarīgi no to izmantošanas veida jābūt aprīkotiem ar speciālām ierīcēm, kas fiksē laiku, kad transportlīdzeklis tiek izmantots ar iedegtu bākuguni un ieslēgtu skaņas signālu, kā arī transportlīdzekļa braukšanas ātrumu.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības nolīgumu par sadarbību jūras un aviācijas meklēšanā un glābšanā".

Akceptēti noteikumi "Noteikumi par vienreizējas dotācijas piešķiršanu pašvaldībām, kuras veic administratīvi teritoriālo reformu". Tie nosaka kārtību, kādā pašvaldībām, kuras, veicot administratīvi teritoriālo reformu, apvienojas vai noslēdz sadarbības līgumu kopēju uzdevumu veikšanai, piešķirama vienreizēja dotācija, un tās piešķiršanas nosacījumi.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Spānijas Karalistes Aizsardzības ministrijas sadarbības protokolu".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas, Igaunijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Lietuvas Republikas Nacionālās aizsardzības ministrijas vienošanās memorandu par Baltijas jūras spēku eskadras organizēšanu, vadīšanu, finansēšanu un pārvaldīšanu". Memorands detalizēti regulē administratīvos jautājumus Baltijas jūras eskadras darbībai.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 4.jūnija rīkojumā Nr. 294 "Par starpministriju komisiju stratēģiski svarīgu objektu izvērtēšanai". Rīkojuma 1.punkta daļa "Komisijas locekļi" papildināta ar vārdiem "P.Paukšēns — Ģenerālprokuratūras Darba analīzes un vadības departamenta prokurors".

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Noteikumi par maksājumiem, izpērkot īpašumā piešķirto zemi lauku apvidos". Samaksas apmēru par īpašumā piešķirto zemi nosaka atbilstoši zemes vērtībai dienā, kad tā piešķirta lietošanā. Noteikumi paplašinās privatizācijas sertifikātu izmantošanas iespējas lauku apvidu zemes privatizācijā. Valdība akceptēja grozījumu Ministru Padomes 1993.gada 10.februāra lēmumā Nr.66 "Par normatīvo aktu apstiprināšanu zemes privatizācijai lauku apvidos".

Akceptēti noteikumi "Noteikumi par Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanu". Tie nosaka valsts īpašuma privatizācijas fonda rīkotāja — Ekonomikas ministrijas — pienākumus un tiesības, fonda līdzekļu izlietošanas programmas izstrādes un šo līdzekļu izlietošanas un izmaksāšanas kārtību. Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1994.gada 29.novembra lēmumā Nr.144 "Par Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietojuma pārskatiem un Valsts īpašuma privatizācijas fonda rīkotāja darbības nolikumu"

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par atbilstības novērtēšanu". Likumprojekts paredz pilnveidot atbilstības novērtēšanas un akreditācijas sistēmas Latvijā, kas ļaus efektīvi reaģēt uz ES lēmumiem saistībā ar pilnvarotajām institūcijām, kā arī precizēt terminoloģiju atbilstības novērtēšanas jomā.

Akceptēts likumprojekts "Par 1953. gada 19.oktobra Starptautiskās migrācijas organizācijas konstitūciju".

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!