• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV iekšzemes drošības ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2008., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172430

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas pastāvīgās pārstāvniecības jaunā nama atklāšanu

Vēl šajā numurā

13.03.2008., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV iekšzemes drošības ministra vizīti Latvijā

 

02.JPG (16007 bytes)
Vakar, 12.martā, Rīgas pilī: Valsts prezidents Valdis Zatlers, tiekoties ar ASV iekšzemes drošības ministru Maiklu Čertofu
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Tiekoties ar Valsts prezidentu

12.martā Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar ASV iekšzemes drošības ministru Maiklu Čertofu.

Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un ASV bezvīzu režīma ieviešanas gaita un abu valstu atbildīgo amatpersonu veicamie darbi pēc saprašanās memoranda parakstīšanas. Valsts prezidents uzsvēra Latvijas gatavību strādāt ar ASV, lai veiktu arī pārējos nepieciešamos priekšdarbus pirms bezvīzu režīma ieviešanas.

Sarunas gaitā Valsts prezidents apliecināja, ka ASV arī turpmāk būs Latvijas stratēģiskais sadarbības partneris kā divpusējās attiecībās, tā arī starptautisko organizāciju ietvaros. Amatpersonas pārrunāja abu valstu bruņoto spēku un civilo misiju sadarbību Afganistānā, tās pozitīvos aspektus un turpmākas sadarbības plānus. Tāpat apspriesta starptautiskā cīņa pret terorismu.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Tiekoties ar Ministru prezidentu un ārlietu ministru

12.martā iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš un ASV iekšzemes drošības ministrs Maikls Čertofs parakstīja Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas un Amerikas Savienoto Valstu Tēvzemes drošības departamenta saprašanās memorandu par Amerikas Savienoto Valstu Bezvīzu programmu un ar to saistītajiem pastiprinātajiem drošības pasākumiem.

ASV iekšzemes drošības ministrs M.Čertofs, tiekoties ar Latvijas Ministru prezidentu Ivaru Godmani un ārlietu ministru M.Riekstiņu, uzsvēra, ka ASV prezidents Džordžs Bušs ir ļoti ieinteresēts, lai jaunas valstis pievienotos ASV Bezvīzu programmai. M.Čertofs informēja par parakstīto saprašanās memorandu ar Igauniju vakarrīt Tallinā, ka arī to, ka tuvākajā laikā plānots parakstīt memorandu ar vēl citām ES dalībvalstīm.

Savukārt M.Riekstiņš informēja, ka Latvijas un Kopienas mērķi pilnībā sakrīt, proti, ka ES dalībvalstīm jāpievienojas ASV Bezvīzu programmai, cik ātri vien iespējams, lai nodrošinātu pilnu paritāti un vienlīdzīgas tiesības visiem pilsoņiem.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!