• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Piedaloties forumā par transatlantiskās sadarbības jautājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2008., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172599

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministre: Apspriežoties par Dziesmu svētku biļešu problēmu

Vēl šajā numurā

18.03.2008., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Piedaloties forumā par transatlantiskās sadarbības jautājumiem

 

No 14. līdz 16.martam ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalījās Briseles forumā, kura ietvaros norisinās politiķu un ekspertu debates un viedokļu apmaiņa par aktuāliem transatlantiskās sadarbības jautājumiem.

M.Riekstiņš ar Zviedrijas ārlietu ministru Karlu Biltu, Rumānijas Senāta Ārlietu komitejas prezidentu Mirču D.Džanu un ASV senatoru Džordžu Voinoviču 15.martā bija dalībnieki ASV Vācijas Māršala fonda Transatlantiskā centra izpilddirektora Ronalda Asmusa vadītā paneļdiskusijā par NATO un Eiropas Savienības paplašināšanos gan gaidāmās NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes Bukarestē kontekstā, gan izvērtējot Ziemeļatlantijas alianses un ES turpmākās attīstības perspektīvas.

Ārlietu ministrs norādīja, ka Latvija ar pašreizējām kandidātvalstīm var dalīties unikālajā pieredzē, kas iegūta gan ceļā uz NATO un Eiropas Savienību, gan eiroatlantiskās kopienas pilntiesīgas dalībvalsts statusā. “Svarīgi apzināties, ka perspektīva dalībai eiroatlantiskajā kopienā ir lielisks stimuls kandidātvalstīm īstenot reformas, vienlaikus, pieņemot lēmumu par jaunu dalībvalstu uzņemšanu, jāievēro stabila kritēriju atbilstības un prasību izpildes izvērtēšanas sistēma,” atzīmēja M.Riekstiņš.

Briseles forumā ik gadus tiekas Eiropas un ASV augsta līmeņa politiķi, uzņēmēji, akadēmiķi, nevalstisko organizāciju un mediju pārstāvji, lai diskutētu par izaicinājumiem pasaules politikā. Šā gada foruma darba kārtībā bija jautājumi par situāciju Rietumbalkānu reģionā, eiroatlantiskās kopienas paplašināšanos, Krievijas politiku pēc varas maiņas, Afganistānu, Ķīnas politiku, kā arī aktualitātēm starptautiskās tirdzniecības politikā un pasaules ekonomikā, tostarp enerģētisko drošību un klimata pārmaiņām.

Šogad foruma ietvaros ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas atbalstu sanāksmes dalībniekiem un viesiem būs iespēja iepazīt Latvijas nacionālos ēdienus.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!