• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiesu administrācija: Par elektronisku datu apmaiņu starp Tiesu informatīvo sistēmu un Sodu reģistru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2008., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172600

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts zemes dienests: Par lauku zemes izpirkšanu

Vēl šajā numurā

18.03.2008., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiesu administrācija: Par elektronisku datu apmaiņu starp Tiesu informatīvo sistēmu un Sodu reģistru

 

Tiesu administrācija un Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs 2008.gada 14.martā noslēdza starpresoru vienošanos par elektronisku datu apmaiņu starp Tiesu informatīvo sistēmu (TIS) un Sodu reģistru. Turpmāk TIS datus par tiesu nolēmumiem centralizēti, elektroniskā formā iesniegs Sodu reģistram. Datu apmaiņu tiesās iecerēts ieviest divu mēnešu laikā pēc vienošanās noslēgšanas.

Līdz šim tiesu nolēmumu norakstus papīra formā tiesas pa pastu nosūtīja Iekšlietu ministrijas Informācijas centram datu reģistrēšanai Sodu reģistrā.

Datu apmaiņa elektroniski būtiski uzlabos tiesu darba efektivitāti un samazinās tiesu personāla slodzi dokumentu un sūtījumu sagatavošanā. Paredzams, ka elektroniskā datu apmaiņa arī uzlabos abu reģistru – TIS un Sodu reģistra – datu kvalitāti.

TIS tiešsaistes režīmā Sodu reģistrā iesniegs datus par krimināllietu izskatīšanas gaitu un rezultātiem, notiesātajiem piespriesto sodu, drošības līdzekļiem, kā arī par personām noteiktajiem administratīvajiem sodiem. Datu apjoms, kādu TIS iesniegs Sodu reģistram, noteikts Ministru kabineta 2006.gada 22.augusta noteikumos Nr.687 “Kārtība un apjoms, kādā iesniedzamas ziņas Sodu reģistram un izsniedzamas Sodu reģistrā iekļautās ziņas”.

Šis ir pirmais TIS datu apmaiņas pasākums, kuru Tiesu administrācija īsteno pēc TIS pārņemšanas. Šā gada 1.janvārī Tieslietu ministrija Tiesu administrācijai nodeva TIS turētāja funkcijas.

Arī turpmāk Tiesu administrācija plāno īstenot datu apmaiņas pasākumus ar citām iestādēm, lai paaugstinātu tiesu darba efektivitāti un palielinātu informācijas tehnoloģijās ieguldīto līdzekļu atdevi. Kā nākamo paredzēts īstenot tiesu datu apmaiņu ar Maksātnespējas reģistru, kura turētājs ir Uzņēmumu reģistrs.

 

Tiesu administrācijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!