• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 17. marta noteikumi Nr. 186 "Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2008., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172715-grozijumi-ministru-kabineta-2003-gada-26-augusta-noteikumos-nr-476-noteikumi-par-pesticidu-atlieku-kontroli-augu-valsts-izcelsm...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.130

Par atvaļinājuma piešķiršanu I.Grapmanei

Vēl šajā numurā

20.03.2008., Nr. 45

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 186

Pieņemts: 17.03.2008.

RĪKI
Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā. Piedāvājam lejuplādēt digitalizētā laidiena saturu (no Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājuma).

Precizēts 10.04.2008., Latvijas Vēstnesis Nr.56 (3840)

Ministru kabineta noteikumi Nr.186

Rīgā 2008.gada 17.martā (prot. Nr.17 32.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos"
Izdoti saskaņā ar Augu aizsardzības likuma 5.panta 4.punktu

1. Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.; 2004, 50.nr.; 2005, 4., 138., 210.nr.; 2006, 82., 140., 207.nr.; 2007, 84., 153., 205.nr.) šādus grozījumus:

1.1. papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 79., 80. un 81.punktu šādā redakcijā:

"79) Komisijas 2007.gada 17.septembra Direktīvas 2007/55/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz maksimāli pieļaujamajiem azinfosmetila atlieku daudzumiem;

80) Komisijas 2007.gada 17.septembra Direktīvas 2007/57/EK, ar ko groza dažus pielikumus Padomes Direktīvai 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz ditiokarbamātu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu;

81) Komisijas 2007.gada 13.decembra Direktīvas 2007/73/EK, ar ko groza dažus pielikumus Padomes Direktīvai 86/362/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz acetamiprīda, atrazīna, deltametrīna, imazalila, indoksakarba, pendimetalīna, pimetrozīna, piraklostrobīna, tiakloprīda un trifloksistrobīna atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu.";

1.2. svītrot 1.pielikuma II nodaļas 25.punktu;

1.3. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 21.punktu šādā redakcijā:

"21.

Ditiokarbamāti (izteikti kā CS2), ieskaitot mankocebu, manebu, metirāmu, propinebu, tiramu un ciramu (1), (2)

1,00 - kviešiem, rudziem, tritikālei, speltai (ma, mz)

2,00 - miežiem, auzām (ma, mz)

0,05* - pārējiem"

1.4. papildināt 2.pielikuma II nodaļu ar 218., 219., 220. un 221.punktu šādā redakcijā:

"218.

Azinfosmetils

0,05* - graudiem

219.

Propinebs (izteikts kā propilēndiamīns) (3)

0,05* - graudiem

220.

Tirams (izteikts kā tirams) (3)

0,1* - graudiem

221.

Cirams (izteikts kā cirams) (3)

0,1* - graudiem"

1.5. izteikt 2.pielikuma 9.piezīmi šādā redakcijā:

"9. p6 - līdz 2009.gada 1.jūnijam noteiktais pagaidu maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums.";

1.6. papildināt 2.pielikumu ar 15., 16. un 17.piezīmi šādā redakcijā:

"15. (1) - maksimāli pieļaujamais atliekvielu daudzums, kas izteikts kā CS2, var būt saistīts ar dažādiem ditiokarbamātiem, tāpēc nav lietderīgi izmantot maksimāli pieļaujamo atliekvielu daudzumu, lai pārbaudītu atbilstību labai lauksaimniecības praksei.

16. (2) - norādīta atliekvielu izcelsme (ma - manebs, mz - mankocebs, me - metirāms, pr - propinebs, t - tirams, z - cirams).

17. (3) - no visiem ditiokarbamātiem rodas CS2 atliekvielas, tāpēc parasti nav iespējams tās atšķirt. Tomēr ir atsevišķas atliekvielu noteikšanas metodes propinebam, ciramam un tiramam. Šīs metodes izmanto konkrētos gadījumos, kad nosaka šo atliekvielu daudzumu.";

1.7. izteikt 3.pielikuma 2.3.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.3. Glifosāts";

1.8. svītrot 3.pielikuma 2.3.apakšnodaļas 4.aili;

1.9. izteikt 3.pielikuma 2.5.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.5. Procimidons";

1.10. svītrot 3.pielikuma 2.5.apakšnodaļas 5.aili;

1.11. izteikt 3.pielikuma 2.18.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.18. Metilflupirsulfurons";

1.12. svītrot 3.pielikuma 2.18.apakšnodaļas 4.aili;

1.13. izteikt 3.pielikuma 2.53.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.53. 2,4-DB";

1.14. svītrot 3.pielikuma 2.53.apakšnodaļas 5.aili;

1.15. izteikt 3.pielikuma 2.70.apakšnodaļas 1.5.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.5.3.

avenes un kazenes (izņemot savvaļas):

 

0,01*

   
 

avenes

3

 

0,5

 
 

kazenes

3

 

0,5

 
 

ziemeļu kaulenes

       
 

kazeņavenes

       
 

pārējās

0,02*

 

0,05*"

 

 1.16. izteikt 3.pielikuma 2.70.apakšnodaļas 2.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.8.

sēnes:

0,05*

 

0,05

 
 

kultivētās sēnes

 

2

   
 

meža sēnes

 

0,01*"

   

1.17. izteikt 3.pielikuma 2.74.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.74. Imazalils, pimetrozīns, pendimetalīns, trifloksistrobīns

 

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Imazalils

Pimetrozīns

Pendimetalīns

Trifloksistrobīns

1

2

3

4

5

6

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

   

0,05*

 

1.1.

citrusaugļi:

5

0,3

 

0,3t

 

apelsīni

       
 

citroni

       
 

greipfrūti

       
 

laimi

       
 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

       
 

pampelmūzes

       
 

pārējie

       

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,05*

0,02*

 

0,02*t

 

Indijas rieksti

       
 

Brazīlijas rieksti

       
 

ciedru rieksti

       
 

ēdamie kastaņi

       
 

kokosrieksti

       
 

lazdu rieksti

       
 

Makadamijas rieksti

       
 

mandeles

       
 

pekanrieksti

       
 

pistācijas

       
 

valrieksti

       
 

pārējie

       

1.3.

sēkleņi:

2

0,02*

 

0,5t

 

āboli

       
 

cidonijas

       
 

bumbieri

       
 

pārējie

       

1.4.

kauliņaugļi:

0,05*

     
 

aprikozes

 

0,05

 

1t

 

ķirši

     

1t

 

persiki (ieskaitot nektarīnus un līdzīgus hibrīdus)

 

0,05

 

1t

 

plūmes

     

0,2t

 

pārējie

 

0,02*

 

0,02*t

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,05*

     

1.5.1.

galda un vīna vīnogas:

 

0,02*

 

5t

 

galda vīnogas

       
 

vīna vīnogas

       

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

 

0,5

 

0,5t

1.5.3.

avenes un kazenes (izņemot savvaļas):

     

0,02*t

 

avenes

 

3

   
 

kazenes

 

3

   
 

ziemeļu kaulenes

       
 

kazeņavenes

       
 

pārējās

 

0,02*

   

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

       
 

dzērvenes

       
 

mellenes, brūklenes

       
 

ērkšķogas

 

0,5

 

1t

 

jāņogas (sarkanās un baltās) un upenes

 

0,5

 

1t

 

pārējās

 

0,02*

 

0,02*t

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

 

0,02*

 

0,02*t

1.6.

dažādi augļi:

 

0,02*

   
 

ananasi

       
 

avokado

       
 

banāni

2

   

0,05t

 

dateles

       
 

granātāboli

       
 

kivi augļi

       
 

kumkvats

       
 

liči

       
 

mango

     

0,5t

 

olīvas (patēriņam pārtikā)

       
 

olīvas (eļļas ekstrakcijai)

       
 

papaija

     

1t

 

pasiflora

       
 

vīģes

       
 

pārējie

0,05*

   

0,02*t

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

       

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,05*

0,02*

   
 

galda bietes

       
 

batātes

       
 

burkāni

   

0,2

0,05t

 

manioka

       
 

jamss

       
 

kāļi

       
 

mārrutki

   

0,2

 
 

pastinaks

   

0,2

 
 

plostbārdis

       
 

redīsi

       
 

sakņu pētersīļi

   

0,2

 
 

sakņu selerijas

   

0,1

 
 

topinambūrs

       
 

rāceņi

       
 

pārējie

   

0,05*

0,02*t

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,05*

0,02*

0,05*

0,02*t

 

ķiploki

       
 

sīpoli

       
 

šalotes

       
 

lielie loksīpoli

       
 

pārējie

       

2.3.

augļu dārzeņi:

   

0,05*

 

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

       
 

baklažāni

 

0,5

   
 

pipari

 

1

 

0,3t

 

tomāti

0,5

0,5

 

0,5t

 

okra

       
 

pārējie

0,05*

0,02*

 

0,02*t

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,2

0,5

 

0,2t

 

gurķi

       
 

īsaugļu gurķi

       
 

cukini

       
 

pārējie

       

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

 

0,2

   
 

arbūzi

     

0,2

 

melones

2

   

0,3t

 

kabači

       
 

pārējie

0,05*

   

0,02*t

2.3.4.

cukurkukurūza

0,05*

0,02*

 

0,02*t

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,05*

 

0,05*

 

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

 

0,02*

   
 

brokoļi (ieskaitot sparģeļkāpostus)

     

0,05t

 

ziedkāposti

     

0,05t

 

pārējie

     

0,02*t

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

     

0,2t

 

rožkāposti (Briseles kāposti)

       
 

galviņkāposti

 

0,05

   
 

pārējie

 

0,02*

   

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

 

0,2

 

0,02*t

 

Ķīnas kāposti

       
 

lapu kāposti

       
 

pārējie

       

2.4.4.

kolrābji

 

0,02*

 

0,02*t

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,05*

 

0,05*

0,02*t

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

 

2

   
 

kreses

       
 

dārza salāti

       
 

salātu baldriņi

       
 

endīvijas (platlapu)

       
 

rukolas salāti

       
 

krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti

       
 

pārējie

       

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

 

0,02*

   
 

dārza spināti

       
 

lapu bietes (mangoldi)

       
 

pārējie

       

2.5.3.

ūdens kreses

 

0,02*

   

2.5.4.

lapu cigoriņi

 

0,02*

   

2.5.5.

garšaugi:

 

1

   
 

kārveles

       
 

maurloki

       
 

pētersīļi

       
 

seleriju lapas

       
 

pārējie

       

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,05*

1

0,2

 
 

pupas (ar pākstīm)

     

0,5t

 

pupas (bez pākstīm)

       
 

zirņi (ar pākstīm)

       
 

zirņi (bez pākstīm)

       
 

pārējie

     

0,02*t

2.7.

stublāju dārzeņi (svaigi):

0,05*

0,02*

   
 

artišoki

       
 

fenhelis

       
 

puravi

     

0,2t

 

rabarberi

       
 

selerijas

   

0,1

 
 

lapu artišoki

       
 

sparģeļi

       
 

pārējie

   

0,05*

0,02*t

2.8.

sēnes:

0,05*

0,02*

0,05*

0,02*t

 

kultivētās sēnes

       
 

meža sēnes

       

3.

Pākšaugi:

0,05*

0,02*

0,2

0,02*t

 

lēcas

       
 

pupas

       
 

zirņi

       
 

lupīnas

       
 

pārējie

       

4.

Eļļas augu sēklas:

0,05*

 

0,1*

0,05*t

 

kokvilnas sēklas

 

0,05

   
 

kaņepju sēklas

       
 

ķirbju sēklas

       
 

linsēklas

       
 

magoņu sēklas

       
 

rapšu sēklas

       
 

saulespuķu sēklas

       
 

sezama sēklas

       
 

sinepju sēklas

       
 

sojas pupas

       
 

zemesrieksti

       
 

pārējie

 

0,02*

   

5.

Kartupeļi:

3

0,02*

0,05*

0,02*t

 

agrie kartupeļi

       
 

galda kartupeļi

       

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*

0,1*

0,1*

0,05*t

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*

15

0,1*

30t"

 

1.18. izteikt 3.pielikuma 2.84.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.84. Piraklostrobīns

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Piraklostrobīns

1

2

3

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

 

1.1.

citrusaugļi:

1t

 

apelsīni

 
 

citroni

 
 

greipfrūti

 
 

laimi

 
 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

 
 

pampelmūzes

 
 

pārējie

 

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

 
 

Indijas rieksti

 
 

Brazīlijas rieksti

 
 

ciedru rieksti

 
 

ēdamie kastaņi

 
 

kokosrieksti

 
 

lazdu rieksti

 
 

Makadamijas rieksti

 
 

mandeles

 
 

pekanrieksti

 
 

pistācijas

1t

 

valrieksti

 
 

pārējie

0,02*t

1.3.

sulīgie augļi (sēkleņi):

0,3t

 

āboli

 
 

cidonijas

 
 

bumbieri

 
 

pārējie

 

1.4.

kauliņaugļi:

 
 

aprikozes

0,2t

 

ķirši

0,3t

 

persiki (ieskaitot nektarīnus un līdzīgus hibrīdus)

0,2t

 

plūmes

0,1t

 

pārējie

0,02*t

1.5.

ogas un sīkie augļi:

 

1.5.1.

galda un vīna vīnogas:

 
 

galda vīnogas

1t

 

vīna vīnogas

2t

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,5t

1.5.3.

avenes un kazenes (izņemot savvaļas):

 
 

avenes

1t

 

kazenes

1t

 

ziemeļu kaulenes

 
 

kazeņavenes

 
 

pārējās

0,02*t

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

 
 

dzērvenes

 
 

mellenes, brūklenes

 
 

ērkšķogas

 
 

jāņogas (sarkanās un baltās), upenes

2t

 

pārējās

0,5t

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,02*t

1.6.

dažādi augļi:

 
 

ananasi

 
 

avokado

 
 

banāni

 
 

dateles

 
 

granātāboli

 
 

kivi

 
 

kumkvats

 
 

liči

 
 

mango

0,05t

 

olīvas (patēriņam pārtikā)

 
 

olīvas (eļļas ekstrakcijai)

 
 

papaija

0,05t

 

pasiflora

 
 

vīģes

 
 

pārējie

0,02*t

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

 

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

 
 

galda bietes

 
 

batātes

 
 

burkāni

0,1t

 

manioka

 
 

jamss

 
 

kāļi

 
 

mārrutki

0,3t

 

pastinaks

0,3t

 

plostbārdis

0,1t

 

redīsi

 
 

sakņu pētersīļi

0,1t

 

sakņu selerijas

 
 

topinambūrs

 
 

rāceņi

 
 

pārējie

0,02*t

2.2.

sīpolu dārzeņi:

 
 

ķiploki

0,2t

 

sīpoli

0,2t

 

šalotes

0,2t

 

lielie loksīpoli

 
 

pārējie

0,02*t

2.3.

augļu dārzeņi:

 

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

 
 

baklažāni

0,2t

 

pipari

0,5t

 

tomāti

0,2t

 

okra

 
 

pārējie

0,02*t

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,02*t

 

gurķi

 
 

īsaugļu gurķi

 
 

cukini

 
 

pārējie

 

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,02*t

 

arbūzi

 
 

melones

 
 

kabači

 
 

pārējie

 

2.3.4.

cukurkukurūza

0,02*t

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

 

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,1t

 

brokoļi (sparģeļkāposti)

 
 

ziedkāposti

 
 

pārējie

 

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

 
 

rožkāposti (Briseles kāposti)

0,2t

 

galviņkāposti

0,2t

 

pārējie

0,02*t

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

0,02*t

 

Ķīnas kāposti

 
 

lapu kāposti

 
 

pārējie

 

2.4.4.

kolrābji

0,02*t

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

 

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

 
 

kreses

 
 

dārza salāti

 
 

salātu baldriņi

10t

 

endīvijas

 
 

rukolas salāti

 
 

krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, ieskaitot rāceņu lapas

 
 

pārējie

2t

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,02*t

 

dārza spināti

 
 

lapu bietes (mangoldi)

 
 

pārējie

 

2.5.3.

ūdens kreses

0,02*t

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,02*t

2.5.5.

garšaugi:

2t

 

kārveles

 
 

maurloki

 
 

pētersīļi

 
 

seleriju lapas

 
 

pārējie

 

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,02*t

 

pupas (ar pākstīm)

 
 

pupas (bez pākstīm)

 
 

zirņi (ar pākstīm)

 
 

zirņi (bez pākstīm)

 
 

pārējie

 

2.7.

stublāju dārzeņi:

 
 

artišoki

 
 

fenhelis

 
 

puravi

0,5t

 

rabarberi

 
 

selerijas

 
 

lapu artišoki

 
 

sparģeļi

 
 

pārējie

0,02*t

2.8.

sēnes:

0,02*t

 

kultivētās sēnes

 
 

meža sēnes

 

3.

Pākšaugi:

0,3t

 

lēcas

 
 

pupas

 
 

zirņi

 
 

lupīnas

 
 

pārējie

 

4.

Eļļas augu sēklas:

0,02*t

 

kokvilnas sēklas

 
 

kaņepju sēklas

 
 

ķirbju sēklas

 
 

linsēklas

 
 

magoņu sēklas

 
 

rapšu sēklas

 
 

saulespuķu sēklas

 
 

sezama sēklas

 
 

sinepju sēklas

 
 

sojas pupas

 
 

zemesrieksti

 
 

pārējie

 

5.

Kartupeļi:

0,02*t

 

agrie kartupeļi

 
 

galda kartupeļi

 

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,05*t

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

10t"

 

1.19. izteikt 3.pielikuma 2.102.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.102. Imazosulfurons, metoksifenozīds";

1.20. svītrot 3.pielikuma 2.102.apakšnodaļas 3.aili;

1.21. izteikt 3.pielikuma 2.103.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.103. MA4 + 8,9Z - MA4, metolahlors, metiltribenurons";

1.22. svītrot 3.pielikuma 2.103.apakšnodaļas 5.aili;

1.23. izteikt 3.pielikuma 2.104.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.104. Etoksazols un MCPA, MCPB";

1.24. svītrot 3.pielikuma 2.104.apakšnodaļas 4.aili;

1.25. papildināt 3.pielikumu ar 2.110. un 2.111.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.110. Azinfosmetils

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Azinfosmetils

1

2

3

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

 

1.1.

citrusaugļi:

0,05*

 

apelsīni

 
 

citroni

 
 

greipfrūti

 
 

laimi

 
 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

 
 

pampelmūzes

 
 

pārējie

 

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,5

 

Indijas rieksti

 
 

Brazīlijas rieksti

 
 

ciedru rieksti

 
 

kastaņi

 
 

kokosrieksti

 
 

lazdu rieksti

 
 

Makadamijas rieksti

 
 

mandeles

 
 

pekanrieksti

 
 

pistācijas

 
 

valrieksti

 
 

pārējie

 

1.3.

sulīgie augļi (sēkleņi):

0,5t2

 

āboli

 
 

cidonijas

 
 

bumbieri

 
 

pārējie

 

1.4.

kauliņaugļi:

0,5t2

 

aprikozes

 
 

ķirši

 
 

persiki (ieskaitot nektarīnus un līdzīgus hibrīdus)

 
 

plūmes

 
 

pārējie

 

1.5.

ogas un sīkie augļi:

 

1.5.1.

galda un vīna vīnogas:

0,05*

 

galda vīnogas

 
 

vīna vīnogas

 

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,5t2

1.5.3.

avenes un kazenes (izņemot savvaļas):

0,5t2

 

avenes

 
 

kazenes

 
 

ziemeļu kaulenes

 
 

kazeņavenes

 
 

pārējās

 

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

 
 

dzērvenes

0,1

 

mellenes, brūklenes

 
 

ērkšķogas

0,5t2

 

jāņogas (sarkanās un baltās), upenes

0,5t2

 

pārējās

0,05*

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,05*

1.6.

dažādi augļi:

0,05*

 

ananasi

 
 

avokado

 
 

banāni

 
 

dateles

 
 

granāti

 
 

kivi augļi

 
 

kumkvats

 
 

liči

 
 

mango

 
 

olīvas (patēriņam pārtikā)

 
 

olīvas (eļļas ekstrakcijai)

 
 

papaija

 
 

pasiflora

 
 

vīģes

 
 

pārējie

 

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

 

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,05*

 

galda bietes

 
 

batātes

 
 

burkāni

 
 

manioka

 
 

jamss

 
 

kāļi

 
 

mārrutki

 
 

pastinaks

 
 

puravlapu plostbārži

 
 

redīsi

 
 

sakņu pētersīļi

 
 

sakņu selerijas

 
 

topinambūrs

 
 

rāceņi

 
 

pārējie

 

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,05*

 

ķiploki

 
 

sīpoli

 
 

šalotes

 
 

lielie loksīpoli

 
 

pārējie

 

2.3.

augļu dārzeņi:

 

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

0,05*

 

baklažāni

 
 

pipari

 
 

tomāti

 
 

okra

 
 

pārējie

 

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

 
 

gurķi

0,2

 

īsaugļu gurķi

 
 

cukini

 
 

pārējie

0,05*

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,05*

 

arbūzi

 
 

melones

 
 

kabači

 
 

pārējie

 

2.3.4.

cukurkukurūza

0,05*

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,05*

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

 
 

brokoļi (sparģeļkāposti)

 
 

ziedkāposti

 
 

pārējie

 

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

 
 

Briseles kāposti

 
 

galviņkāposti

 
 

pārējie

 

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

 
 

Ķīnas kāposti

 
 

lapu kāposti

 
 

pārējie

 

2.4.4.

kolrābji

 

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,05*

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

 
 

kreses

 
 

dārza salāti

 
 

salātu baldriņi

 
 

eskariolas (platlapu endīvijas)

 
 

rukolas salāti

 
 

krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti

 
 

pārējie

 

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

 
 

dārza spināti

 
 

lapu bietes (mangoldi)

 
 

pārējie

 

2.5.3.

ūdens kreses

 

2.5.4.

lapu cigoriņi

 

2.5.5.

garšaugi:

 
 

kārveles

 
 

maurloki

 
 

pētersīļi

 
 

seleriju lapas

 
 

pārējie

 

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,05*

 

pupas (ar pākstīm)

 
 

pupas (bez pākstīm)

 
 

zirņi (ar pākstīm)

 
 

zirņi (bez pākstīm)

 
 

pārējie

 

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,05*

 

artišoki

 
 

fenhelis

 
 

puravi

 
 

rabarberi

 
 

selerijas

 
 

lapu artišoki

 
 

sparģeļi

 
 

pārējie

 

2.8.

sēnes:

0,05*

 

kultivētās sēnes

 
 

meža sēnes

 

3.

Pākšaugi:

0,05*

 

lēcas

 
 

pupas

 
 

zirņi

 
 

lupīnas

 
 

pārējie

 

4.

Eļļas augu sēklas:

 
 

kokvilnas sēklas

0,2

 

kaņepju sēklas

 
 

linsēklas

 
 

magoņu sēklas

 
 

rapšu sēklas

 
 

saulespuķu sēklas

 
 

sezama sēklas

 
 

sinepju sēklas

 
 

sojas pupas

 
 

zemesrieksti

 
 

pārējie

0,05*

5.

Kartupeļi:

0,05*

 

agrie kartupeļi

 
 

galda kartupeļi

 

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*

2.111. Ditiokarbamāti, propinebs, tirams, cirams

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Ditiokarbamāti, (izteikti kā CS2), ieskaitot manebu, mankocebu, metirāmu, propinebu, tiramu un ciramu (1), (2)

Propinebs
(izteikts kā propilēndiamīns) (3)

Tirams (izteikts kā
tirams) (3)

Cirams (izteikts kā
cirams) (3)

1

2

3

4

5

6

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

       

1.1.

citrusaugļi:

5 (mz)

0,05*

0,1*

0,1*

 

apelsīni

       
 

citroni

       
 

greipfrūti

       
 

laimi

       
 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

       
 

pampelmūzes

       
 

pārējie

       

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

 

0,05*

0,1*

0,1*

 

Indijas rieksti

       
 

Brazīlijas rieksti

       
 

pīniju rieksti

       
 

ēdamie kastaņi

       
 

kokosrieksti

       
 

lazdu rieksti

       
 

Makadamijas rieksti

       
 

mandeles

       
 

pekanrieksti

       
 

pistācijas

       
 

valrieksti

0,1 (mz)

     
 

pārējie

0,05*

     

1.3.

sēkleņi:

5 (ma, mz, me, pr, t, z)

0,3

   
 

āboli

   

5

0,1*

 

cidonijas

       
 

bumbieri

   

5

1

 

pārējie

   

0,1*

0,1*

1.4.

kauliņaugļi:

       
 

aprikozes

2 (mz, t)

 

3

 
 

ķirši

2 (mz, me, pr, t, z)

0,3

3

5

 

persiki (ieskaitot nektarīnus un līdzīgus hibrīdus)

2 (mz, t)

 

3

 
 

plūmes

2 (mz, me, t, z)

 

2

2

 

pārējie

0,05*

0,05*

0,1*

0,1*

1.5.

ogas un sīkie augļi:

     

0,1*

1.5.1.

galda un vīna vīnogas:

5 (ma, mz, me, pr, t)

     
 

galda vīnogas

 

1

0,1*

 
 

vīna vīnogas

 

1

3

 

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

10 (t)

0,05*

10

 

1.5.3.

avenes un kazenes (izņemot savvaļas):

0,05*

0,05*

0,1*

 
 

avenes

       
 

kazenes

       
 

ziemeļu kaulenes

       
 

kazeņavenes

       
 

pārējās

       

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

 

0,05*

0,1*

 
 

dzērvenes

       
 

mellenes, brūklenes

       
 

ērkšķogas

       
 

jāņogas (sarkanās un baltās), upenes

5 (mz)

     
 

pārējās

0,05*

     

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,05*

0,05*

0,1*

 

1.6.

dažādi augļi:

   

0,1*

0,1*

 

ananasi

       
 

avokado

       
 

banāni

2 (mz, me)

     
 

dateles

       
 

granātāboli

       
 

kivi augļi

       
 

kumkvats

       
 

liči

       
 

mango

2 (mz)

     
 

olīvas (patēriņam pārtikā)

5 (mz, pr)

0,3

   
 

olīvas (eļļas ekstrakcijai)

5 (mz, pr)

0,3

   
 

papaija

7 (mz)

     
 

pasiflora

       
 

vīģes

       
 

pārējie

0,05*

0,05*

   

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

     

0,1*

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

   

0,1*

 
 

galda bietes

0,5 (mz)

     
 

batātes

       
 

burkāni

0,2 (mz)

     
 

manioka

       
 

jamss

       
 

kāļi

       
 

mārrutki

0,2 (mz)

     
 

pastinaks

0,2 (mz)

     
 

plostbārdis

0,2 (mz)

     
 

redīsi

       
 

sakņu pētersīļi

0,2 (mz)

     
 

sakņu selerijas

0,3 (ma, me, pr, t)

0,3

   
 

topinambūrs

       
 

rāceņi

       
 

pārējie

0,05*

0,05*

   

2.2.

sīpolu dārzeņi:

 

0,05*

0,1*

 
 

ķiploki

0,1 (mz)

     
 

sīpoli

1 (ma, mz)

     
 

šalotes

1 (ma, mz)

     
 

lielie loksīpoli

1 (mz)

     
 

pārējie

0,05*

     

2.3.

augļu dārzeņi:

   

0,1*

 

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

       
 

baklažāni

3 (mz, me)

     
 

pipari

5 (mz, pr)

1

   
 

tomāti

3 (mz, me, pr)

2

   
 

okra

0,5 (mz)

     
 

pārējie

0,05*

0,05*

   

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

2 (mz, pr)

     
 

gurķi

 

2

   
 

īsaugļu gurķi

       
 

cukini

       
 

pārējie

 

0,05*

   

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

1 (mz, pr)

     
 

arbūzi

 

1

   
 

melones

 

1

   
 

kabači

       
 

pārējie

 

0,05*

   

2.3.4.

cukurkukurūza

0,05*

0,05*

   

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

 

0,05*

0,1*

 

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

1 (mz)

     
 

brokoļi (sparģeļkāposti)

       
 

ziedkāposti

       
 

pārējie

       

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

       
 

Briseles kāposti

2 (mz)

     
 

galviņkāposti

3 (mz)

     
 

pārējie

0,05*

     

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

0,5 (mz)

     
 

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

       
 

lapu kāposti

       
 

pārējie

       

2.4.4.

kolrābji

1 (mz)

     

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi (svaigi):

 

0,05*

   

2.5.1.

dārza salāti un salātveidīgie:

5 (mz, me, t)

     
 

kreses

       
 

dārza salāti

   

2

 
 

salātu baldriņi

       
 

eskariolas (platlapu endīvijas)

   

2

 
 

rukolas salāti

       
 

krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti

       
 

pārējie

   

0,1*

 

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,05*

 

0,1*

 
 

dārza spināti

       
 

lapu bietes (mangoldi)

       
 

pārējie

       

2.5.3.

ūdens kreses

0,3 (mz)

 

0,1*

 

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,5 (mz)

 

0,1*

 

2.5.5.

garšaugi:

5 (mz, me)

 

0,1*

 
 

kārveles

       
 

maurloki

       
 

pētersīļi

       
 

seleriju lapas

       
 

pārējie

       

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

 

0,05*

0,1*

 
 

pupas (ar pākstīm)

1 (mz)

     
 

pupas (bez pākstīm)

0,1 (mz)

     
 

zirņi (ar pākstīm)

1 (ma, mz)

     
 

zirņi (bez pākstīm)

0,1 (mz)

     
 

pārējie

0,05*

     

2.7.

stublāju dārzeņi:

 

0,05*

0,1*

 
 

artišoki

       
 

fenhelis

       
 

puravi

3 (ma, mz)

     
 

rabarberi

0,5 (mz)

     
 

selerijas

       
 

lapu artišoki

       
 

sparģeļi

0,5 (mz)

     
 

pārējie

0,05*

     

2.8.

sēnes:

0,05*

0,05*

0,1*

 
 

kultivētās sēnes

       
 

meža sēnes

       

3.

Pākšaugi:

 

0,05*

0,1*

0,1*

 

lēcas

       
 

pupas

0,1 (mz)

     
 

zirņi

0,1 (mz)

     
 

lupīnas

       
 

pārējie

0,05*

     

4.

Eļļas augu sēklas:

 

0,1*

0,1*

0,1*

 

kokvilnas sēklas

       
 

kaņepju sēklas

       
 

ķirbju sēklas

       
 

linsēklas

       
 

magoņu sēklas

       
 

rapšu sēklas

0,5 (ma, mz)

     
 

saulespuķu sēklas

       
 

sezama sēklas

       
 

sinepju sēklas

       
 

sojas pupas

       
 

zemesrieksti

       
 

pārējie

0,1*

     

5.

Kartupeļi:

0,3 (ma, mz, me, pr)

0,2

0,1*

0,1*

 

agrie kartupeļi

       
 

galda kartupeļi

       

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*

0,1*

0,2*

0,2*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

25 (pr)

50

0,2*

0,2*"

 1.26. papildināt 3.pielikumu ar 2.112.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.112. Acetamiprīds, indoksakarbs, tiakloprīds

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Acetamiprīds

Indoksakarbs, izomēru S un R summa

Tiakloprīds

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

     

1.1.

citrusaugļi:

1t

0,02*t

0,02*t

 

apelsīni

     
 

citroni

     
 

greipfrūti

     
 

laimi

     
 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

     
 

pampelmūzes

     
 

pārējie

     

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,01*t

0,05t

0,02*t

 

Indijas rieksti

     
 

Brazīlijas rieksti

     
 

ciedru rieksti

     
 

ēdamie kastaņi

     
 

kokosrieksti

     
 

lazdu rieksti

     
 

Makadamijas rieksti

     
 

mandeles

     
 

pekanrieksti

     
 

pistācijas

     
 

valrieksti

     
 

pārējie

     

1.3.

sulīgie augļi (sēkleņi):

1t

 

0,3t

 

āboli

 

0,5t

 
 

cidonijas

     
 

bumbieri

     
 

pārējie

 

0,3t

 

1.4.

kauliņaugļi:

     
 

aprikozes

0,1t

0,3t

0,3t

 

ķirši

0,2t

 

0,3t

 

persiki (ieskaitot nektarīnus un līdzīgus hibrīdus)

0,1t

0,3t

0,3t

 

plūmes

0,02t

 

0,1*

 

pārējie

0,01*t

0,02*t

0,02*t

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,01*t

   

1.5.1.

galda un vīna vīnogas:

 

2t

0,02*t

 

galda vīnogas

     
 

vīna vīnogas

     

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

 

0,02*t

0,5t

1.5.3.

avenes un kazenes (izņemot savvaļas):

 

0,02*t

1t

 

avenes

     
 

kazenes

     
 

ziemeļu kaulenes

     
 

kazeņavenes

     
 

pārējās

     

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

   

1t

 

dzērvenes

     
 

mellenes, brūklenes

     
 

ērkšķogas

 

1t

 
 

jāņogas (sarkanās un baltās), upenes

 

1t

 
 

pārējās

 

0,02*t

 

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

 

0,02*t

0,02*t

1.6.

dažādi augļi:

0,01*t

   
 

ananasi

     
 

avokado

     
 

banāni

 

0,2t

 
 

dateles

     
 

granāti

     
 

kivi

     
 

kumkvats

     
 

liči

     
 

mango

     
 

olīvas (patēriņam pārtikā)

     
 

olīvas (eļļas ekstrakcijai)

     
 

papaija

   

0,5t

 

pasiflora

     
 

vīģes

     
 

pārējie

 

0,02*t

0,02*t

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

     

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,01*t

 

0,02*t

 

galda bietes

     
 

batātes

     
 

burkāni

     
 

manioka

     
 

jamss

     
 

kāļi

     
 

mārrutki

     
 

pastinaks

     
 

plostbārdis

     
 

redīsi

 

0,2t

 
 

sakņu pētersīļi

     
 

sakņu selerijas

     
 

topinambūrs

     
 

rāceņi

     
 

pārējie

 

0,02*t

 

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,01*t

0,02*t

0,02*t

 

ķiploki

     
 

sīpoli

     
 

šalotes

     
 

lielie loksīpoli

     
 

pārējie

     

2.3.

augļu dārzeņi:

     

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

     
 

baklažāni

0,1t

0,5t

0,5t

 

pipari

0,3t

0,3t

1t

 

tomāti

0,1t

0,5t

0,5t

 

okra

     
 

pārējie

0,01*t

0,02*t

0,02*t

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,3t

0,2t

0,3t

 

gurķi

     
 

īsaugļu gurķi

     
 

cukini

     
 

pārējie

     

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,01*t

0,1t

 
 

arbūzi

   

0,2t

 

melones

   

0,2t

 

kabači

     
 

pārējie

   

0,02*t

2.3.4.

cukurkukurūza

0,01*t

0,02*t

0,02*t

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,01*t

   

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

 

0,3t

0,02*t

 

brokoļi (sparģeļkāposti)

     
 

ziedkāposti

     
 

pārējie

     

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

   

0,02*t

 

Briseles kāposti

     
 

galviņkāposti

 

3t

 
 

pārējie

 

0,02*t

 

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

   

0,02t

 

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

 

0,2t

 
 

lapu kāposti

 

0,2t

 
 

pārējie

 

0,02*t

 

2.4.4.

kolrābji

 

0,02*t

0,02*t

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi (svaigi):

     

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

   

2t

 

kreses

     
 

dārza salāti

5t

2t

 
 

salātu baldriņi

5t

1t

 
 

eskariolas (platlapu endīvijas)

5t

2t

 
 

rukolas salāti

     
 

krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti

     
 

pārējie

0,01*t

0,02*t

 

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,01*t

 

0,02*t

 

dārza spināti

 

2

 
 

lapu bietes (mangoldi)

     
 

pārējie

 

0,02*t

 

2.5.3.

ūdens kreses

0,01*t

0,02*t

0,02*t

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,01*t

0,02*t

0,02*t

2.5.5.

garšaugi:

 

2t

3t

 

kārveles

     
 

maurloki

     
 

pētersīļi

5t

   
 

seleriju lapas

     
 

pārējie

0,01*t

   

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,01*t

0,02*t

 
 

pupas (ar pākstīm)

   

1t

 

pupas (bez pākstīm)

     
 

zirņi (ar pākstīm)

     
 

zirņi (bez pākstīm)

     
 

pārējie

   

0,02*t

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,01*t

 

0,02*t

 

artišoki

 

0,1t

 
 

fenhelis

     
 

puravi

     
 

rabarberi

     
 

selerijas

     
 

lapu artišoki

     
 

sparģeļi

     
 

pārējie

 

0,02*t

 

2.8.

sēnes:

0,01*t

0,02*t

0,02*t

 

kultivētās sēnes

     
 

meža sēnes

     

3.

Pākšaugi:

0,01*t

0,02*t

0,02*t

 

lēcas

     
 

pupas

     
 

zirņi

     
 

lupīnas

     
 

pārējie

     

4.

Eļļas augu sēklas:

     
 

kokvilnas sēklas

0,02t

   
 

kaņepju sēklas

     
 

ķirbju sēklas

     
 

linsēklas

     
 

magoņu sēklas

     
 

rapšu sēklas

   

0,3t

 

saulespuķu sēklas

     
 

sezama sēklas

     
 

sinepju sēklas

   

0,2t

 

sojas pupas

 

0,5t

 
 

zemesrieksti

     
 

pārējie

0,01*t

0,05*t

0,05*t

5.

Kartupeļi:

0,01*t

0,02*t

0,02*t

 

agrie kartupeļi

     
 

galda kartupeļi

     

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*t

0,05*t

0,05*t

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*t

0,05*t

0,05*t"

1.27. papildināt 3.pielikumu ar 72., 73., 74. un 75.piezīmi šādā redakcijā:

"72. t2 - pagaidu maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums, kas ir spēkā līdz 2008.gada 18.septembrim. Pēc šīs dienas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums - 0,05* mg/kg.

73. (1) - maksimāli pieļaujamais atliekvielu daudzums, kas izteikts kā CS2, var būt saistīts ar dažādiem ditiokarbamātiem, tāpēc nav lietderīgi izmantot maksimāli pieļaujamo atliekvielu daudzumu, lai pārbaudītu atbilstību labai lauksaimniecības praksei.

74. (2) - norādīta atliekvielu izcelsme (ma - manebs, mz - mankocebs, me - metirāms, pr - propinebs, t - tirams, z - cirams).

75. (3) - no visiem ditiokarbamātiem rodas CS2 atliekvielas, tāpēc parasti nav iespējams tās atšķirt. Tomēr ir atsevišķas atliekvielu noteikšanas metodes propinebam, ciramam un tiramam. Šīs metodes izmanto konkrētos gadījumos, kad nosaka šo atliekvielu daudzumu.";

1.28. svītrot 4.pielikuma II nodaļas 37., 69., 77., 78., 85., 89. un 95.punktu.

2. Šo noteikumu 1.2., 1.3., 1.4., 1.6., 1.9., 1.10., 1.25. un 1.27.apakšpunkts piemērojams ar 2008.gada 19.martu.

3. Šo noteikumu 1.11., 1.12., 1.13., 1.14.apakšpunkts, 1.17.apakšpunkta 4., 5., 6.aile, 1.18., 1.19., 1.20., 1.21., 1.22., 1.23., 1.24. un 1.26.apakšpunkts stājas spēkā 2008.gada 15.jūnijā.

4. Šo noteikumu 1.7., 1.8. un 1.17.apakšpunkta 3.aile stājas spēkā 2008.gada 15.septembrī.

Ministru prezidents I.Godmanis

Zemkopības ministra vietā - vides ministrs R.Vējonis

Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!