• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saksijas Landtāga delegācijas vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2008., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172734

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Deklarācija par 1932. un 1933.gadā PSRS veiktajām represijām pret Ukrainas tautu

Vēl šajā numurā

20.03.2008., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saksijas Landtāga delegācijas vizīti Saeimā

 

12.martā Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Saksijas Landtāga Skolas un sporta lietu komisijas delegāciju.

Komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš iepazīstināja vācu kolēģus ar komisijas darba galvenajiem virzieniem likumdošanas jomā, kā arī pastāstīja par sadarbību ar valsts institūcijām un sabiedriskajām un nevalstiskajām organizācijām. Viņš pastāstīja arī par komisijā plānotajiem likumdošanas darbiem, piemēram, jauno augstākās izglītības likumprojektu.

Deputāti diskutēja par bezdarba problēmām un bija vienisprātis, ka šis jautājums ir vienlīdz aktuāls abās valstīs. Īpaši satrauc fakts, ka, darbaspēkam aizplūstot uz ārvalstīm, strauji samazinās arī skolēnu skaits izglītības iestādēs.

J.Strazdiņš pastāstīja par Latvijā paredzētās administratīvi teritoriālās reformas gaitu un ieguvumiem. Izveidojot novadus, pašvaldības piesaistīs dažādus speciālistus, plānotājus, projektu vadītājus un sociālos darbiniekus. Tādējādi uzlabosies arī pakalpojumi izglītības, sociālās palīdzības, kultūras un ekonomikas jomā. Svarīgi saglabāt arī lauku skolas un nodrošināt konkurētspējīgāku izglītību dažādos valsts reģionos, uzskata komisijas priekšsēdētājs.

Savukārt komisijas deputāts Kārlis Šadurskis atbildēja uz jautājumiem par Latvijā īstenotās izglītības reformas norisi, kā arī informēja par Latvijas ilggadējo piedalīšanos starptautiskajos izglītības kvalitātes pētījumos.

Puses pārrunāja sociālekonomisko situāciju Latvijā un pieskārās jautājumiem par valstī notiekošajām politiskajām norisēm, tostarp iedzīvotāju parakstu vākšanas sākšanu par grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē. Viesus interesēja arī Lisabonas līguma ratifikācija Saeimā.

Sarunas noslēgumā abas puses pauda kopīgu viedokli, ka jāaktualizē Latvijas un Vācijas starpparlamentu sadarbība izglītībā, kultūrā un zinātnē.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!