• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kara muzeju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.1999., Nr. 285 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17286

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta lēmums Nr.7.1.

Par zinātnieku - pensionāru līdzdalību pētniecības darbā

Vēl šajā numurā

02.09.1999., Nr. 285

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kara muzeju

Pirmdien, 30.augustā, Rīgas domes priekšsēdētājs Andris Bērziņš un Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Valdis Smiltnieks tikās ar Latvijas Kara muzeja vadību, Aizsardzības ministrijas Nodrošinājuma departamenta direktoru Pēteri Simsonu un Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietas izpildītāju Jāni Sārtu, lai pārrunātu 1998.gada 22.jūlijā izdotā Ministru kabineta rīkojuma Nr.378 izpildi, kas paredz nodot Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā Latvijas Kara muzeja ēku Rīgā, Smilšu ielā 20.

"Valdība ir pieņēmusi rīkojumu, bet ierēdņi to nepilda jau pusotru gadu! Pilsēta ir ieinteresēta sakārtot savus īpašumus. Turklāt nav normāli un racionāli, ja viena ēka pieder diviem īpašniekiem, bet nav nodalītas īpašnieku tiesības un līdz ar to arī īpašnieku pienākumi," norādīja A.Bērziņš.

Rīgas pašvaldības īpašumā ir Pulvertornis, kas sākotnēji bija Smilšu tornis, — viens no svarīgākajiem un skaistākajiem Rīgas nocietinājuma torņiem, kas celts 13.gs. beigās. 1939.gadā tam piebūvēja jaunu Kara muzeja korpusu, kas ir Aizsardzības ministrijas īpašums, kuru tā joprojām nav nodevusi pašvaldībai.

Aizsardzības ministrijas ierēdņi tikšanās laikā norādīja, ka nepiekrīt šādam rīkojumam un ir sagatavojuši, un jau Guntara Krasta valdībai iesnieguši citu rīkojuma projektu par Kara muzeja ēkas saglabāšanu valsts īpašumā uz AM vārda. Šāds solis tika pamatots ar to, ka Latvijas Kara muzejs, kas atrodas šajā ēkā, sekmē pilsoņu patriotisko audzināšanu, tādēļ arī ēkai jābūt valsts īpašumā.

Vienlaikus Latvijas Kara muzeja vadība izteica bažas, ka nespēs samaksāt nomas maksu, kad ēku pārņems pašvaldība. Rīgas domes Īpašuma departamenta vadība gan norādīja, ka šīs bažas nav pamatotas, jo jau šopavasar Aizsardzības ministrijai tika nosūtīts līguma projekts par ēkas izmantošanu, kur nomas maksa bija noteikta 10 santīmi par kvadrātmetru, turklāt šī summa nebūtu jāmaksā pašvaldībai, bet gan jāiegulda ēkas uzturēšanā.

Tikšanās laikā puses vienojās par moratoriju līdz 1.oktobrim, kura laikā AM mēģinās atrisināt šo jautājumu valdībā, virzot izskatīšanai minēto rīkojuma projektu, savukārt Rīgas dome neuzsāks nekādus pasākumus, lai dabā nodalītu savu īpašumu un sāktu tā apsaimniekošanu.

Rīgas domes Informācijas dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!