• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apvienoto Nāciju Organizācija: Par Latvijas politiku iecietības veicināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2008., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172888

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par KNAB un VID, un valsts amatpersonu deklarācijām
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Aleksejs Loskutovs

Vēl šajā numurā

26.03.2008., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apvienoto Nāciju Organizācija: Par Latvijas politiku iecietības veicināšanai

 

19.martā ANO Cilvēktiesību padomes 7.sesijā ziņojumu par Latviju prezentēja ANO speciālais ziņotājs par mūsdienu rasisma formām, rasu diskrimināciju un ar to saistītu neiecietību Dudu Diene (Doudou Diène).

Savā ziņojumā D.Diene pozitīvi novērtējis faktu, ka Latvija pieņēmusi nepieciešamo likumdošanu un izveidojusi institūcijas rasu diskriminācijas apkarošanas jomā. Tāpat ziņotājs atzinīgi atsaucies uz Satversmes tiesas un tiesībsarga ieguldījumu rasu diskriminācijas apkarošanā.

Ziņotājs norāda uz valdības sasniegumiem čigānu problēmu risināšanā, pieņemot un īstenojot valsts programmu “Čigāni (romi) Latvijā 2007–2009”.

Apvienoto Nāciju Organizācijas Speciālais ziņotājs mudina Latviju turpināt darbu neiecietības apkarošanā un sabiedrības integrācijas veicināšanā.

Ārlietu ministrija atzinīgi novērtē to, ka ziņotājs iepazinies ar Latvijas vēsturi un starpetniskās attiecības analizējis saistībā ar Latvijas vēsturi, norādīdams arī uz Latvijas gadsimtiem senajām tradīcijām tolerances jomā un ilgās okupācijas seku pārvarēšanu.

D.Diene uzturējās Latvijā pērn no 20. līdz 24.septembrim pēc Latvijas valdības ielūguma. Vizītes laikā D.Diene tikās ar valsts amatpersonām, nevalstisko organizāciju un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem, kā arī apmeklēja Olaines cietumu un Okupācijas muzeju.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!