• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Tiekoties sarunā ar ASV vēstnieku Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2008., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172914

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Piedaloties diskusijā par izglītību Latvijā un tās tālāku attīstību

Vēl šajā numurā

26.03.2008., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Tiekoties sarunā ar ASV vēstnieku Latvijā

 

20.martā finanšu ministrs Atis Slakteris tikās ar jauno Amerikas Savienoto Valstu vēstnieku Latvijā Čārlzu V.Larsonu, kurš Finanšu ministrijā bija ieradies iepazīšanās vizītē. Sarunā tika apspriestas aktualitātes abu valstu ekonomikas un finanšu jomā, kā arī izvērtētas tālākās sadarbības iespējas.

Lai arī kopš traģiskajiem 11.septembra notikumiem ir apritējuši jau vairāki gadi, mēs vienmēr atcerēsimies tos, kas šajā grūtajā laikā bija kopā ar mums. Amerika nekad neaizmirst savus draugus un sabiedrotos,” atzina Č.V.Larsons un pateicās par līdzšinējo Latvijas atbalstu ASV centieniem.

Finanšu ministrs A.Slakteris atzina, ka līdzšinējais politiskais dialogs ar ASV ir vērtējams ļoti pozitīvi un izteica cerību par ciešāku nākotnes sadarbību finanšu un arī citās jomās: “ASV ir ilggadējs Latvijas Republikas stratēģiskais partneris, un sadarbība ar ASV ir nozīmīga Latvijas ārpolitiskā prioritāte. Par apliecinājumu līdzšinējai pozitīvai attiecību attīstībai kalpo ASV atbalsts Latvijai NATO integrācijas procesā, kā arī šā gada 12.martā parakstītais savstarpējais memorands par bezvīzu režīma ieviešanu.”

Finanšu ministrs A.Slakteris un ASV vēstnieks pārrunāja konkrētas nākotnes sadarbības iespējas, tostarp arī naudas atmazgāšanas operāciju apkarošanā. Sarunas dalībnieki apsprieda arī pasākumus, kas Latvijā veikti inflācijas līmeņa samazināšanai. Č.V.Larsons atzinīgi novērtēja Latvijas valdības līdzšinējo ieguldīto darbu.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!