• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Nacionālās bibliotēkas vērtīgo ieguvumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.2008., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172960

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.03.2008., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Nacionālās bibliotēkas vērtīgo ieguvumu

 

GRAAMATAS6.JPG (17227 bytes)
No otrdienas, 25.marta, Latvijas Nacionālā bibliotēka ir kļuvusi bagātāka ar daudziem vērtīgiem un unikāliem izdevumiem, savā ziņā – ar jaunu bibliotēku bibliotēkā. Krievijas inteliģence un izdevniecība ROSSPEN dāvinājušas enciklopēdiskās “Staļiniskā GULAGA vēstures” 7 sējumus, 54 sējumu izdevumu “Krievija. 20.gadsimts. Dokumenti” un enciklopēdiju “Holokausts”.
Prezentējot izdevumus
(attēlā no kreisās): biedrības “Memoriāls” priekšsēdētājs, Cilvēktiesību institūta prezidents, Andreja Saharova fonda priekšsēdētājs Sergejs Kovaļovs, Viskrievijas Valsts ārzemju literatūras bibliotēkas ģenerāldirektore, labdarības fonda “Tolerances institūts” direktore Jekaterina Geņijeva un Latvijas vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

 

No labas gribas uz Rīgu atvestajā, Latvijas Nacionālajai bibliotēkai dāvinātajā izdevumā “Staļiniskā GULAGA vēsture” iekļauti NKVD, OGPU, PSRS Iekšlietu ministrijas arhīvu materiāli par 1930.–1950.gada masu represijām. Grāmatā publicētie dokumenti atspoguļo staļiniskā terora izveides sistēmu, sākot no deportācijām un arestiem piespiedu kolektivizācijas laikā, Lielā terora gadiem līdz politiskām tīrīšanām un īpašas likumdošanas pieņemšanai 1940.–1950.gadā.

Tikpat nepārvērtējami ir Krievijas 20.gadsimta dokumentu 54 sējumi, kurus atliek vien pētīt un pētīt, jo līdz šim tie bija pieejami tikai Krievijas arhīvos un tiem nereti pieeja tika liegta.

Savukārt enciklopēdija “Holokausts” ir 2001.gadā ASV izdotās grāmatas tulkojums krievu valodā. Tajā iekļauta vienpadsmit valstu zinātnieku sagatavotā informācija par holokaustu.

 

01.JPG (20656 bytes) 02.JPG (12727 bytes) 03.JPG (9041 bytes)

Viens no dāvināto grāmatu vākiem; izdevniecības ROSSPEN ģenerāldirektors Andrejs Sorokins (pa kreisi); Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks (pa labi)
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!