• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas sadarbību tūrisma veicināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2008., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173055

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 25.martā

Vēl šajā numurā

28.03.2008., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas sadarbību tūrisma veicināšanā

 

Var droši prognozēt Latvijas un Krievijas sadarbības aktivizēšanos tūrisma veicināšanas jomā – Ekonomikas ministrija ir saskaņojusi nolīguma projektu ar Krievijas pusi un sākusi tā saskaņošanas un apstiprināšanas procedūru nacionālā līmenī. Šī vienošanās būs būtisks solis, lai izveidotu efektīvus sadarbības mehānismus gan tūrisma politikas jautājumu risināšanā, gan praktisku tūrisma pasākumu organizēšanā.

Nolīguma realizācijai tiks izveidota Latvijas un Krievijas apvienotā tūrisma komiteja. Tāpat paredzēta plaša sadarbība starp Latvijas un Krievijas tūrisma aģentūrām, organizējot tūrisma vizītes, konferences, apmainoties ar aktuālo informāciju, sadarbojoties starptautisko organizāciju ietvaros, veicot kopīgas apmācības un pētījumus u.c.

Jau vairākus gadus Latvijā ir turpinājusies tūrisma nozares straujā attīstība un palielinājies tās īpatsvars valsts ekonomikā. Krievija ir ļoti nozīmīgs un stabils Latvijas tūrisma tirgus. 2007.gadā Latviju apmeklējuši 343 tūkstoši tūristu no Krievijas, kas ir par 26% vairāk nekā 2006.gadā. 2007.gadā gandrīz 7% no visiem ārvalstu ceļotājiem Latvijā ieradās no Krievijas – vairāk ārvalstu ceļotāji Latvijā bija tikai no Lietuvas un Igaunijas. Savukārt no Latvijas uz Krieviju 2007.gadā devās 387,2 tūkstoši tūristu.

Ceļotāji no Krievijas 2007.gadā Latvijā kopumā iztērēja 38 miljonus latu (23,4 miljonus latu – 2006.gadā), un to vidējais uzturēšanās ilgums Latvijā 2007.gadā bija 4,4 diennaktis, kas ir viens no labākajiem radītājiem).

Krievija Latvijai ir augsti prioritārā tūrisma valsts, tāpēc tajā tiek īstenotas plašas mārketinga aktivitātes. Kopš 2005.gada Tūrisma attīstības valsts aģentūrai (TAVA) Krievijā ir sava pārstāvniecība – Latvijas Tūrisma informācijas birojs Maskavā, kuras galvenais uzdevums ir Latvijas tūrisma nozares popularizēšana Krievijā.

Viena no svarīgākajām aktivitātēm pēdējā laikā – 2007.gada beigās TAVA sadarbībā ar LR Ārlietu ministriju un nacionālo lidsabiedrību “airBaltic” īstenotā informatīvā kampaņa, kuras ietvaros Krievijas Federācijā un citās NVS valstīs tika organizētas preses konferences par šo valstu pilsoņu jaunām ceļošanas iespējām. Kampaņa tika īstenota, lai sekmētu tūrisma attīstību un popularizētu daudzveidīgas tūrisma iespējas Latvijā un Baltijā pēc Latvijas pievienošanās Šengenas līguma valstu zonai. Tāpat 2008.gada 15.–18.martā TAVA pārstāvēja Latviju starptautiskajā tūrisma gadatirgū “Intourmarket”. Tāpat kā iepriekšējos gados arī šogad dienu pirms izstādes notika TAVA organizētais tūrisma darba seminārs, kas guva lielu Krievijas tūrisma kompāniju atsaucību un ieinteresētību par mūsu valsts tūrisma piedāvājumu.

Ekonomikas ministrija uzskata, ka Latvijai ir labas iespējas piesaistīt maksātspējīgus tūristus no Krievijas, piedāvājot veselības tūrisma produktus – savienojot rehabilitācijas un medicīnas pakalpojumu saņemšanu ar tūrisma vizīti.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!