• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Informējot Ministru prezidentu par ministrijas paveikto. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2008., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173060

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs: Atklājot Dzimtsarakstu departamenta jauno mājvietu

Vēl šajā numurā

28.03.2008., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Informējot Ministru prezidentu par ministrijas paveikto

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns 26.martā tikās ar Ministru prezidentu Ivaru Godmani, lai iepazīstinātu ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) paveikto, īstenojot Ministru kabineta darba pirmajās 100 dienās paredzētos uzdevumus.

RAPLM prioritāte ir administratīvi teritoriālās reformas īstenošana, lai veicinātu pašvaldību attīstību un spēju sniegt kvalitatīvus un mūsdienīgus pakalpojumus iedzīvotājiem.

Reformas pabeigšanai svarīgi ir vienoties par pašvaldību darbības tiesiskā regulējuma pilnveidošanu un jauna pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmas modeļa ieviešanu no 2010.gada.

RAPLM šogad ir apzinājusi visus tos normatīvos aktus, kas saistīti ar pašvaldību darbības tiesisko regulējumu, sagatavojot attiecīgu ziņojumu valdībai. Ministru kabinets 12.februārī uzdeva nozaru ministrijām sagatavot priekšlikumus grozījumiem vairāk nekā simts likumos, lai nodrošinātu sekmīgu novadu pašvaldību darbību pēc 2009.gada vietējo pašvaldību vēlēšanām.

Līdz šā gada 1.maijam ministrijām valdībā jāiesniedz priekšlikumi grozījumiem 33 likumos, precizējot un pilnveidojot tiesisko regulējumu, kas nosaka vietējo pašvaldību, to institūciju kompetenci, kā arī pašvaldību darba organizāciju. Līdz 2009.gada 1.martam jāsagatavo priekšlikumi grozījumiem vēl deviņos likumos, kas saistīti ar jaunā administratīvi teritoriālā iedalījuma noteikšanu, bet vēl vairāk nekā 60 likumus paredzēts pilnveidot pakāpeniski, bet tiem jābūt izstrādātiem ne vēlāk kā līdz 2011.gada 1.janvārim.

Atbildīgā institūcija tiesību aktu projektu sagatavošanas koordinācijā ir Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija. Lai pārrunātu normatīvo aktu sagatavošanas gaitu un rajona pašvaldību funkciju nodošanu jaunveidojamajām novadu pašvaldībām, ministrs E.Zalāns ir ticies ar vairākiem nozaru ministriem.

Tiekoties ar Ministru prezidentu, E.Zalāns vienojās, ka tuvāko nedēļu laikā valdība varētu lemt par likumprojektu, ar kuru paredzēts apstiprināt vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālo iedalījumu. Pēc izskatīšanas valdībā likumprojekts tiks virzīts apstiprināšanai Saeimā.

Valdības neatliekamo darbu sarakstā RAPLM kompetencē bija vēl divi uzdevumi, kas ir izpildīti.

RAPLM ir izstrādājusi koncepcijas “Vienota un koordinēta valsts investīciju plānošanas sistēmas izveide un ieviešana valsts pārvaldē” projektu, kas ir izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē un tiek saskaņots ar nozaru ministrijām. Koncepcija izstrādāta, lai nodrošinātu nozaru investīciju plānošanu atbilstoši valsts attīstības prioritātēm, katras teritorijas attīstības potenciālam un izaugsmes vajadzībām. RAPLM piedāvā ieviest vienotus nozaru investīciju plānošanas principus, tādā veidā iegūstot kopējo ainu par valstī veiktajām investīcijām.

Tāpat sadarbībā ar Tieslietu ministriju RAPLM ir strādājusi pie grozījumiem Aizsargjoslu likumā, kas skar tiesisko regulējumu būvniecības aprobežojumiem applūstošajās teritorijās.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Redakcijas rīcībā ir ministra starpziņojums par vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālās reformas turpinājumu, kas tiek gatavots publicēšanai. – “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!