• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Par darba vizīti Lietuvā un Letonikas kabineta atklāšanu Viļņas universitātē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2008., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173061

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: Tiekoties sarunā ar Gruzijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

28.03.2008., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Par darba vizīti Lietuvā un Letonikas kabineta atklāšanu Viļņas universitātē

 

Šodien, 28.martā, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe darba vizītē apmeklē Lietuvu un Viļņas universitātē atklāj Letonikas kabinetu. T.Koķei paredzēta tikšanās ar Lietuvas izglītības un zinātnes ministri Romu Žakaitieni, Viļņas universitātes vadību, kā arī Lietuvas Nacionālā eksaminācijas centra apmeklējums.

Ministre uzsver, ka Letonikas kabineta atklāšana apliecina mūsu valstu un nāciju vienotību un akcentē mūsu valodu – lietuviešu un latviešu – unikalitāti, kas ir vienīgās dzīvās baltu valodas.

Iecere veidot Letonikas kabinetu (Latvistikos kabinetas) radās jau sen. To veicināja nepieciešamība turpināt ilggadējās letonikas tradīcijas Viļņas universitātē un darboties zinātniskās pētniecības jomā.

Savukārt latviešu valodu Viļņas universitātē var studēt kopš 1946.gada.

Letonika ir akadēmiskā disciplīna, kas kā atsevišķa un kā starpdisciplināra zinātniskās izpētes nozare apvieno valodas, literatūras, kultūras, vēstures, arheoloģijas un politoloģijas priekšmetus.

Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts valodas aģentūra (VVA) sniegusi finansiālu atbalstu Letonikas kabineta izveidei, kā arī pēc Viļņas universitātes Baltistikas katedras lūguma nosūtījusi mācību grāmatas, daiļliteratūru, vārdnīcas, enciklopēdijas, CD, DVD, VHS.

Letonikas kabinets nodrošinās sadarbību ar citām baltistikas (letonikas un lituānistikas) akadēmiskajām nodaļām Lietuvā, Latvijā un citviet pasaulē, veicinās studentu mobilitāti, organizēs un nodrošinās kvalitatīvas letonikas studijas, rīkos zinātniskus un citus plašāka rakstura pasākumus. Kabinetā darbosies arī letonikas bibliotēka. Studentiem, kuri studē letoniku, un visiem, kam ir interese par latviešu valodu un kultūru, tiks piedāvāti lieliski darba apstākļi.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!