• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar kompānijas "Saint-Gobain" pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2008., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173161

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents: Par Saulesdārza privatizāciju

Vēl šajā numurā

01.04.2008., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar kompānijas “Saint-Gobain” pārstāvjiem

 

28.martā Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar vienu no pasaules vadošās siltumizolācijas materiālu ražošanas kompānijas “Saint-Gobain” pārstāvi Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā Jormu Toivonenu un pārrunāja nepieciešamo valdības atbalstu kompānijas ražotnes darbības sākšanai Latvijā. Sanāksmē piedalījās arī ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols un “Saint-Gobain” Ģipša un izolācijas nozares Baltijas reģionālais direktors Sīmo Tunkelo.

Tikšanās laikā pārrunāti “Saint-Gobain” investīciju projektu plāni Latvijā – gan iecere Mālpilī attīstīt ģipškartona ražošanu, gan Ikšķilē būvēt stikla vates siltumizolācijas materiālu rūpnīcu. Sarunas dalībnieki apsprieda arī jautājumus par investīciju vidi valstī – problēmas, ar ko saskārusies kompānija “Saint-Gobain” kā ārvalstu investors, sākot projektus Latvijā, un to iespējamos risinājumus.

Ministru prezidents pauda atbalstu kompānijas ražotņu darbības sākšanai Latvijā, jo esam ieinteresēti attīstīt eksportspējīgās ražošanas nozares ar lielu pievienoto vērtību, lai nodrošinātu stabilu valsts ilgtermiņa attīstību un iedzīvotāju dzīves līmeņa uzlabošanos.

Jorma Toivonens norādīja, ka Latvija tuvākajos gados saņems arvien vairāk piedāvājumu attīstīt industriālus projektus. Tādēļ pašvaldībām ir jābūt gatavām ar investoriem sadarboties. Taču jārēķinās, ka ar Latviju konkurē citas reģiona valstis, kuras jau šobrīd sāk sacensties, piedāvājot izdevīgākus nodokļus un vienkāršākas procedūras projektu īstenošanā.

Ministru prezidents Ivars Godmanis norādīja, ka valdība sniegs atbalstu “Saint-Gobain” un vērsīsies pie attiecīgajām pašvaldībām ar vēstuli, kurā paudīs savu nostāju, ka šādu apjomīgu investīciju ienākšana Latvijā un eksportspējīgu ražotņu darbība ir Latvijas un attiecīgo pašvaldību interesēs.

Turklāt siltumizolācijas materiālu ražošana būs nozīmīgs ieguldījums Latvijas valstij un pašvaldībām energoefektīvas būvniecības attīstīšanā Latvijā.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!