• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Azerbaidžānas valsts amatpersonu vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2008., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173171

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: Par tulku datubāzes izveidi bēgļu un patvēruma meklētāju atbalstam Latvijā

Vēl šajā numurā

01.04.2008., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Azerbaidžānas valsts amatpersonu vizīti Latvijā

 

Pēc Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta uzaicinājuma no 25. līdz 28.martam Latvijā uzturējās Azerbaidžānas valsts amatpersonu delegācija, lai klātienē iepazītos ar mūsu valsts pieredzi un iespējām attīstīt sadarbību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā.

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele: “Azerbaidžānas kolēģu vizīte ir turpinājums abu valstu sāktajai sadarbībai, lai padziļināti iepazītos ar informācijas sabiedrības aktivitātēm Latvijā. Mūsu sadarbības partnerus ieinteresēja valsts un pašvaldības darbinieku apmācība IKT lietošanā, jo Azerbaidžānā ir sākta vērienīga programma e-pārvaldes modernizācijai un valsts un pašvaldību darbinieku IT kompetenču attīstībai. Mums ir svarīgi, lai Azerbaidžānas kolēģi iepazītu un pārņemtu mūsu pieredzi.”

Azerbaidžānas Ekonomiskās attīstības ministrijas Baku Biznesa apmācības centra direktors Tofigs Babajevs, Sabiedrisko attiecību un informācijas tehnoloģiju departamenta direktors Kamrans Alijevs un Baku Biznesa apmācības centra Koordinācijas departamenta direktors Gorkhmazs Afandijevs pieredzes apmaiņas vizītē tikās ar sekretariāta vadošajiem speciālistiem.

Tikšanās laikā abu valstu amatpersonas prezentēja savu institūciju kompetenci, uzdevumus un attīstības plānus.

Azerbaidžānas delegācija iepazinās ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas īstenoto vērienīgo IKT apmācības projektu “Latvija@Pasaule”, AS “Datorzinību centrs” programmatūras risinājumiem apmācībai IKT jomā un SIA “Baltijas datoru akadēmija” e-apmācības projektiem, kā arī pārrunāja sadarbības iespējas kopīgu projektu izstrādē.

Viesi iepazinās ar Latvijas Pašvaldību mācību centra ilggadīgo pieredzi pašvaldību darbinieku kvalifikācijas paaugstināšanā un apmācībā, tostarp IKT jomā, kā arī apmeklēja Ogres reģionālo mācību centru, kur viņiem tika prezentēti Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “Vienotā bibliotēku informācijas sistēma” rezultāti.

Azerbaidžānas pārstāvji tikās ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Valsts administrācijas skolas vadības pārstāvjiem, lai pārrunātu Latvijas un Azerbaidžānas biznesa pārstāvju sadarbības risinājumus, tostarp telekonferences u.c., kā arī lektoru apmaiņas iespējas ar Valsts administrācijas skolu un Baku Biznesa apmācības centru.

27.martā kopā ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pārstāvjiem Azerbaidžānas amatpersonas apmeklēja arī Bauskas pašvaldības IT kompetences centru, savukārt 28.martā delegācija viesojās Ventspils Digitālajā centrā, Ventspils Biznesa inkubatorā un Tehnoloģiskajā parkā, kur iepazinās ar sekmīgāko Latvijas IKT projektu pieredzi un ieguva jaunas sadarbības iespējas.

Latvijas Republikas un Azerbaidžānas Republikas valdība 2006.gada 4.oktobrī parakstīja sadarbības līgumu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā. Līgums stājās spēkā 2007.gada februārī, un sekretariāts ir noteikts par pilnvaroto iestādi, kura atbildīga par līguma izpildi un ar to saistīto darbību koordinēšanu.

Ekonomiskās, rūpnieciskās, zinātniskās un tehnoloģiskās sadarbības IKT jomā nodrošināšanai nepieciešamos kontaktus un zināšanas paredzēts nodrošināt, dibinot kontaktus savstarpējos semināros, konferencēs un forumos, kurus Latvijas puse organizēs no esošā budžeta līdzekļiem. Apmācības kursos, kuri Latvijā notiek IKT jomā, tiks pieaicināti Azerbaidžānas Republikas pārstāvji.

 

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!