• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirms Eiropas finansistu lielās sanāksmes Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.1999., Nr. 286/289 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirms Eiropas finansistu lielās sanāksmes Rīgā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

03.09.1999., Nr. 286/289

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirms Eiropas finansistu lielās sanāksmes Rīgā

Selga Laizāne, SIA "Birojs 2000" direktore, — "Latvijas Vēstnesim"

2000. gadā Rīgā notiks Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) pilnvarnieku sanāksme. Trešdien, 1. septembrī, šīs sanāksmes organizēšanas uzraudzības komitejas sēdē piedalījās ERAB ģenerālsekretārs Antonio Marija Kosta, ERAB izpilddirektors Latvijā, Somijā un Norvēģijā Kari Narss un ģenerālsekretāra asistents Žilbērs Sabatē.

— Augsto ERAB viesu vizīte Latvijā ilga divas dienas. Antonio Marija Kosta 31. augustā tikās ar Ministru prezidentu Andri Šķēli un apsprieda gatavošanās gaitu nākamgad maijā paredzētajai ERAB pilnvarnieku sanāksmei. Abas puses atzinušas, ka šis pasākums ir ļoti svarīgs un Latvija tam gatavojas īpaši nopietni. A.M.Kosta atzīmējis, ka ERAB esot apmierināta ar līdz šim veiktajiem sagatavošanās darbiem. Vēl jāpiebilst, ka šī bija nevis kārtējā uzraudzības komitejas sēde, bet gan ārkārtas sapulcēšanās tieši augsto viesu vizītes sakarā. A.M.Kosta līdz šim nebija personīgi ticies ar uzraudzības komitejas locekļiem, izņemot tās vadītāju Robertu Zīli. Uzraudzības komitejā ietilpst vairāku ministriju valsts sekretāri, Rīgas domes, lidostas "Rīga" un citu nozīmīgu organizāciju pārstāvji — to organizāciju, kuras ERAB pilnvarnieku sanāksmes projektā ir tieši iesaistītas. Komitejas sēdes notiek katru mēnesi, bet ikdienas darbu projekta īstenošanā un savstarpējo koordināciju veicam mēs — "Birojs 2000". Gribu atzīmēt, ka sadarbība starp valsts institūcijām, pārējām organizācijām un "Biroju 2000" izveidojusies ļoti saskaņota. Tas ļauj veiksmīgi strādāt.

— Kā Antonio Marija Kosta vērtēja līdz šim paveikto?

— Notikumu attīstību viņš vērtēja atzinīgi. Viņš domā, ka pagaidām nav neatrisināmu problēmu pilnvarnieku sanāksmes sagatavošanas gaitā. Tiesa, pasākums ir liels un sarežģīts, un problēmas jebkurā brīdī var rasties. Galvenais — tās laikus pamanīt un atrast risinājumu. Viņš uzsvēra, ka 2000. gada pilnvarnieku sanāksme Rīgā būs robežpunkts, un turpmāk ERAB vairāk pievērsīsies tieši reģioniem.

— Vai katrā uzraudzības komitejas sēdē piedalās ERAB pārstāvji?

— Šī bija otrā reize. Pirmajā reizē rudenī uzraudzības komitejas sēdē piedalījās ERAB izpilddirektors Kari Narss. Šoreiz — arī ERAB ģenerāldirektors un viņa asistents. Nākamnedēļ ir plānota tikšanās ar viesnīcu direktoriem, lai pārrunātu viesu izvietošanas jautājumus pilnvarnieku sanāksmes laikā, un šajā sēdē piedalīsies ERAB ģenerālsekretāra asistents Žilbērs Sabatē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!