• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirms Eiropas finansistu lielās sanāksmes Rīgā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.1999., Nr. 286/289 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17319

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

03.09.1999., Nr. 286/289

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirms Eiropas finansistu lielās sanāksmes Rīgā

Turpinājums no 1.lpp.

— Kas finansēs ERAB pilnvarnieku sanāksmi Latvijā?

— Finansē gan ERAB, gan Latvijas valdība. Bet ERAB ir atbildīga par pilnvarnieku tikšanās saturu, sākot no ielūgumu izsūtīšanas līdz pat programmnodrošinājumam, lai visi sanāksmes dalībnieki varētu savstarpēji sazināties. Savukārt Latvijas pusei jārūpējas par veiksmīgu sanāksmes tehnisko darbu. Sanāksme notiks trīs vietās — Kongresu namā, Rīgas Latviešu biedrības namā un Latvijas Universitātē. Vēl paredzēts, ka dalībnieku reģistrācija notiks Rīgas fondu biržā.

— Vai viesnīcu jautājums ir atrisināts? Rīgai būs jāuzņem apmēram 3000 viesu...

— Rīga ir salīdzinoši maza pilsēta. Taču Rīgā un Jūrmalā ir ļoti labas viesnīcas, kas nodrošina lielisku servisu. Tiesa, pagaidām vēl ir problēmas nevis ar vietu, bet tieši atsevišķo istabu skaitu. Sanāksmē būs ļoti augsta līmeņa auditorija, un mums jānodrošina labi apstākļi. Par to mēs esam plānojuši nākamnedēļ runāt ar viesnīcu direktoriem. Ar viesnīcām ir noslēgti līgumi par to, cik un ko viņi atvēlēs pilnvarnieku sanāksmes vajadzībām. Bet mēs vēl neesam pilnīgi droši, ka tas būs pietiekams skaits un mūs apmierinās. Tādēļ jo ātrāk ir izlemjams jautājums, vai mēs īrējam kuģi viesu izmitināšanas vajadzībām, vai ne. Sarunas jau ir uzsāktas, jo kuģu kompānijas savus grafikus saskaņo ļoti savlaicīgi un ar katru brīdi, ko mēs vilcināmies, izredzes īrēšanas nepieciešamības gadījumā rūk. Taču ceru, ka mums izdosies pārliecināt viesnīcu direktorus atrast vēl kādu "neaizskaramo" rezervi, ko mums piedāvāt, jo būtu vajadzīgas vēl 200-300 istabas, lai mēs nebūtu spiesti fraktēt kuģi.

— Kā ar transporta jautājumiem?

— Tā ir liela un nozīmīga pasākuma veiksmīgas norises lieta. Mums būs jāved dalībnieki no lidostas un viesnīcām uz pasākumiem. Tādēļ būs vajadzīgs transporta koordinators, lai sazinātos ar visiem šoferiem. Būs vajadzīgi 70 limuzīni, 40-50 mikroautobusi un apmēram 20 lielie autobusi.

— Vai pilnvarnieku sanāksmes dalībnieki apmeklēs arī kādus uzņēmumus vai vietas ārpus Rīgas?

— Jā, ir tāda doma, ka organizēsim vairākus izbraukumus. Bet pašlaik vēl nevaru konkrēti pateikt — uz kurieni.

— Kas jau ir nokārtots?

— Daudzas lietas ir uzsāktas un mēs strādājam. Pilnvarnieku sanāksmes organizēšana ir ilgstošs process. Jau ir notikušas 15 izsoles par dažāda veida valsts pasūtījuma piešķiršanas tiesībām. Ir noslēgusies izsole par rekonstrukcijas darbu veikšanu Rīgas Latviešu biedrības namā un Kongresu namā. Konkursu izsludināšanu dažkārt veicam sadarbībā ar Rīgas domi, — tā tas bija arī attiecībā uz Kongresu namu. Abos objektos ir uzsākti darbi, un pagaidām viss rit, kā plānots, — nākamā gada februārī jāpabeidz rekonstrukcija Latviešu biedrības namā, bet martā — Kongresu namā. Ir notikusi izsole un tiek veidots jauns apjomīgs katalogs "Latvija", arī CD formātā, kurā būs informācija par Latviju kā par valsti, par tās veidošanos un pārvaldi, tautsaimniecību. Šajā katalogā vēl ir iespēja uzņēmējiem ievietot savu uzņēmumu reklāmu. To veic SIA "Puse plus". Katalogam arī jābūt gatavam nākamā gada martā. Katalogu kopā ar CD paredzēts nosūtīt katram pilnvarnieku sanāksmes dalībniekam kopā ar uzaicinājumu ierasties Rīgā.

— Nākamā tikšanās paredzēta ap Ziemassvētkiem?

— Tā būs augsta līmeņa vizīte, kad šeit atkal ieradīsies ERAB ģenerālsekretārs. No oktobra šeit atradīsies speciāls ERAB pārstāvis, kas te strādās līdz pat pilnvarnieku sanāksmes brīdim. Un, tāpat kā līdz šim, pie mums laiku pa laikam ieradīsies loģistikas misijas.

— Ko Latvija gūst, rīkojot ERAB pilnvarnieku sanāksmi Rīgā?

— Pats galvenais — plašu starptautisku uzmanību. ERAB ir 26 dalībvalstis, un no katras šīs valsts Latvijā ieradīsies delegācija. Parasti delegācijas vadītājs ir ERAB pilnvarnieks katrā konkrētajā valstī, un tas ieņem vai nu finansu ministra vai centrālās bankas vadītāja amatu. Tā ir ļoti augsta līmeņa pārstāvniecība gan valsts, gan biznesa aprindās.

Rīga kā pilsēta iegūs infrastruktūras sakārtošanas, jaunu būvju uzcelšanas un veco rekonstrukcijas ziņā. Mēs paši saņemsimies, un ieguvēja būs gan pilsēta un tās iedzīvotāji, gan arī tās viesi.

Bet — jau tas vien, ka ERAB ir izvēlējusies Latviju, Rīgu, par vietu, kur rīkot pilnvarnieku sanāksmi, liecina, ka mūsu valsts ekonomika attīstās pietiekami labi un stabili, lai varētu saistīt ārvalstu investoru uzmanību. Ka šeit ir vērts investēt un veidot ilgstošu sadarbību.

Rūta Bierande,

"LV" ekonomikas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!