• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 23. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.1999., Nr. 286/289 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17320

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstneša" vecbiedrs Mintauts Maksimiliāns Ģeibāks

Vēl šajā numurā

03.09.1999., Nr. 286/289

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 23. burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar sešiem likumiem, kas pieņemti Saeimā 5.augustā, bet "Latvijas Vēstnesī" izsludināti 12.augustā, un divdesmit Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 3. līdz 20.augustam. Visi šie likumi ir pieņemti reizē ar grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 1999.gadam". Četri no tiem stājās spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas. Tie ir grozījumi Izglītības likumā, Vispārējās izglītības likumā, likumos "Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem" un "Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem". Ar 1.septembri stājās spēkā grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli naftas produktiem", bet ar 1.oktobri stāsies spēkā grozījumi likumā "Par izložu un azartspēļu nodevu un nodokli".

Ministru kabinets izdevis trīspadsmit noteikumus Satversmes 81.panta kārtībā, kurā noteikts, ka "laikā starp Saeimas sesijām Ministru kabinetam ir tiesība, ja neatliekama vajadzība to prasa, izdot noteikumus, kuriem ir likuma spēks". Tie ir grozījumi Ministru kabineta iekārtas likumā, Radio un televīzijas likumā, likumos "Par Latvijas Republikas pilsoņu un Īrijas Republikas pilsoņu savstarpēju bezvīzu ceļošanas kārtību", "Par Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes pilsoņu ieceļošanas kārtību Latvijas Republikā", "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu", "Par valsts civildienestu", "Par pašvaldībām", "Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem", "Par Latvijas labības tirgu un valsts labības rezervi", "Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās", "Par akciju sabiedrībām", "Par vērtspapīriem" un Likumā par ostām. Saskaņā ar Alkohola aprites likumu izdoti "Noteikumi par spirta daudzuma un zudumu uzskaiti un kontroles metodiku". Tajos dotas aprēķinu formulas un reglamentēta spirta mērīšanas un inventarizācijas kārtība. Noteikumiem ir pieci pielikumi ar spirta tilpuma aprēķināšanas koeficientiem un veidlapu paraugiem. Noteikumiem par pārtikas piesārņojumu ir pieci pielikumi, kuros norādītas pieļaujamās produktu un to izejvielu piesārņojuma normas: toksisko elementu, mikotoksīnu, nitrozamīnu, nitrātu, dioksīnu, polihlordifemilu un mikrobioloģiskā piesārņojuma. Apstiprināts jauns Latvijas Tūrisma konsultatīvās padomes nolikums. Līdz ar to zaudējis spēku 1997.gada decembrī apstiprinātais nolikums. Padomes sastāvā jāiekļauj divdesmit pārstāvji no valsts institūcijām un sabiedriskajām organizācijām. Piemēram, no Ārlietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Satiksmes ministrijas, Latvijas Tūrisma attīstības aģentūras, Pašvaldību savienības, Viesnīcu un restorānu asociācijas. Izdoti Ministru kabineta rīkojumi par Latvijas Universitātes un Medicīnas akadēmijas reorganizāciju un par Rīgas Aviācijas universitātes kā valsts dibinātas augstskolas likvidāciju, nodrošinot studējošajiem iespēju apgūt Aviācijas universitātes studiju programmas citās Latvijas augstskolās. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!