• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par reģionālo pašvaldību likumprojekta izstrādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.1999., Nr. 286/289 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17324

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par satiksmes drošību Iekšlietu ministrijas sistēmā

Vēl šajā numurā

03.09.1999., Nr. 286/289

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par reģionālo pašvaldību likumprojekta izstrādi

Īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās Jānis Bunkšs ir ieplānojis tikties ar visu rajonu padomju un lielo pilsētu domju priekšsēdētājiem un izpilddirektoriem, lai apspriestu reģionālās reformas koncepcijas realizāciju, likumprojekta sagatavošanu par reģionālo pašvaldību izveidošanu un konkrētos jautājumus katra reģiona izveidē.

Valdība šā gada 24.augusta sēdē atbalstīja deviņu reģionu pašvaldību vēlēšanu rīkošanu 2001.gada martā reizē ar vietējo pašvaldību vēlēšanām. Reģionu pašvaldības tiks vēlētas tiešās proporcionālās vēlēšanās no politisko partiju sarakstiem.

Pēc valdības atbalsta reģionu izveidei ir sākts izstrādāt likumprojekts par reģionālo pašvaldību izveidošanu. Ministrs Jānis Bunkšs vēlas uzklausīt pašvaldību vadītāju domas par to, kā būtu gatavojams šis likumprojekts, kā precizējamas reģionu funkcijas un to finansējums. Viņš vēlas uzklausīt pašvaldību vadītāju domas arī par optimālajām reģionu robežām un par to, kā reģionā izvietojami pakalpojumu centri.

Šodien, 3.septembrī, Rēzeknes rajona padomē ministrs Jānis Bunkšs tiksies ar reģionālās reformas koncepcijā paredzētā Ziemeļlatgales reģiona rajonu padomju priekšsēdētājiem un izpilddirektoriem un ar Rēzeknes domes priekšsēdētāju un izpilddirektoru. Reģionālās reformas koncepcija paredz Ziemeļlatgales reģionu veidot uz Rēzeknes pilsētas un rajona, Ludzas, Preiļu un Balvu rajona bāzes.

Pēc pārrunām Rēzeknē ministrs dosies uz Daugavpili, kur notiek Daugavpils rajona pagastu un pilsētu izpētes noslēguma seminārs. Pēc semināra J. Bunkšs ar Daugavpils domes, Daugavpils rajona padomes un Krāslavas rajona padomes priekšsēdētājiem un izpilddirektoriem risinās sarunu par Dienvidlatgales reģiona izveidi.

Nākamajās divās nedēļās ministrs J.Bunkšs plāno tikties ar visu pārējo reģionālās reformas koncepcijā paredzēto reģionu rajonu padomju un lielo pilsētu domju priekšsēdētājiem un izpilddirektoriem.

Dace Zvirbule,

ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!