• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par konvencionālajiem bruņotajiem spēkiem Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.2008., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173249

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par koksnes izvedmuitas nodevu palielināšanu Krievijā

Vēl šajā numurā

02.04.2008., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par konvencionālajiem bruņotajiem spēkiem Eiropā

 

28.martā NATO Ziemeļatlantijas padome nāca klajā ar paziņojumu attiecībā uz Līgumu par konvencionālajiem bruņotajiem spēkiem Eiropā (Treaty on Conventional Armed Forces in Europe – CFE). Paziņojumā NATO pauž atbalstu CFE režīmam un tā nozīmei ilgtermiņā. Krievijas Federācija tiek mudināta atjaunot tās darbību līgumā un kopīgiem spēkiem rast savstarpēji pieņemamu risinājumu līguma saglabāšanai.

Lai atjaunotu CFE režīma pilnvērtīgu darbību, NATO ir piedāvājusi Krievijai paralēlās rīcības plānu. Plāna izpilde atrisinātu pastāvošās domstarpības attiecībā uz karaspēka un munīcijas izvešanas jautājumu no Moldovas un Gruzijas, tiktu ratificēts 1999.gadā adaptētais CFE līgums, kā arī radīti priekšnoteikumi, lai līgumam varētu pievienoties jaunas dalībvalstis.

Pagājušā gada decembrī Krievija vienpusēji apturēja dalību CFE līgumā. Kopš aukstā kara beigām šis līgums ir bijis pamats savstarpēji izdevīgai militārajai sadarbībai. Ārlietu ministrija jau iepriekš pauda uzskatu, ka Krievijas vienpusējais lēmums par dalības apturēšanu CFE līgumā neveicina drošības un uzticēšanās gaisotni un atstāj negatīvu iespaidu uz bruņojuma kontroles mehānismiem.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!