• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: Piedaloties NATO valstu un valdību vadītāju samitā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.2008., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173250

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

02.04.2008., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents: Piedaloties NATO valstu un valdību vadītāju samitā

 

No 1. līdz 4.aprīlim Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalās NATO valstu un valdību vadītāju samitā Bukarestē.

Līdztekus dalībai samitā Valsts prezidents piedalīsies arī Vācijas Māršala fonda, Rumānijas Ārlietu ministrijas un Lielbritānijas Karaliskā Starptautisko attiecību institūta (Chatham House) rīkotajā Bukarestes konferencē, kurā augsta ranga politiķi un vadošie starptautiskās politikas eksperti pārrunās tādus nozīmīgākos alianses dienaskārtības jautājumus kā NATO operācijas Afganistānā, Krievijas un rietumvalstu attiecības, NATO loma nākotnē pasaules norisēs, Balkāni pēc Kosovas krīzes, NATO loma Austrumeiropā u.c.

1.aprīļa vakarā Valsts prezidents piedalījās Vācijas Māršala fonda rīkotajās Bukarestes konferences dalībnieku darba vakariņās. Trešdien, 2.aprīlī, Valsts prezidents piedalās Bukarestes konferences sesijā “NATO durvis: atvērtas vai slēgtas?”. Paneļdiskusijas laikā Valsts prezidents iecerējis uzsvērt Latvijas nemainīgo nostāju NATO paplašināšanās jautājumā, atzīmējot dalībvalstu atbildību paust atbalstu tādu valstu kā Ukraina un Gruzija ceļā uz Ziemeļatlantijas aliansi.

Trešdienas pēcpusdienā Valsts prezidents piedalīsies NATO ģenerālsekretāra rīkotās darba vakariņās NATO valstu un valdību vadītājiem.

Ceturtdien, 3.aprīlī, Valsts prezidents piedalīsies Ziemeļatlantijas padomes sesijas atklāšanā un sekojošajās darba sesijās. Tāpat plānota Valsts prezidenta Valda Zatlera divpusējā tikšanās ar Moldovas Republikas prezidentu Vladimiru Voroņinu. Tikšanās gaitā iecerēts pārrunāt Latvijas atbalstu Moldovai ceļā uz Eiropas Savienību, kā arī abu valstu divpusējo attiecību attīstības perspektīvu tieši attīstības sadarbības kontekstā.

Ceturtdienas pēcpusdienā Valsts prezidents piedalīsies Eiroatlantiskās partnerības padomes valstu un valdību vadītāju darba pusdienās, bet vakarā pēc Rumānijas prezidenta Trajana Basesku ielūguma apmeklēs svinīgo, samitam veltīto koncertu.

Piektdien, 4.aprīlī, Valsts prezidents piedalīsies NATO–Ukrainas padomes sesijas atklāšanā un darba sesijā, kā arī NATO–Krievijas padomes darba sesijas atklāšanā un darba sesijā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!