• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas un Vidusjūras reģiona valstu parlamentu asamblejas sesiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2008., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173295

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas parlamentāriešu darba vizīti Tallinā

Vēl šajā numurā

03.04.2008., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas un Vidusjūras reģiona valstu parlamentu asamblejas sesiju

Eiropas un Vidusjūras reģiona valstu parlamentu asamblejas (EVPA) Latvijas delegācijas vadītājs Valdis Ģīlis un delegācijas loceklis Nikolajs Kabanovs 27. un 28.martā piedalījās gadskārtējā EVPA sesijā, kas notika Atēnās, Grieķijā.

EVPA sesijā lielākā uzmanība tika pievērsta enerģētikas un vides jautājumiem Eiropas un Vidusjūras valstu reģiona sadarbības perspektīvas kontekstā.

EVPA plenārsēdē ievēlēja jaunu vadību. Nākamajos četros gados EVPA vadošās valstis būs Jordānija, Itālija un Maroka, kā arī Eiropas Parlaments.

Latvijas delegācijas vadītājs V.Ģīlis piedalījās Politikas, drošības un cilvēktiesību komitejas darbā, kurā sprieda par terorismu un Izraēlas un Palestīnas konfliktu, akcentējot tā negatīvo ietekmi uz reģiona attīstību. Savukārt N.Kabanovs Ekonomikas, finanšu, sociālo un izglītības lietu komitejas sēdē diskutēja par atjaunojamās enerģijas avotu attīstību, plašāku izglītības pieejamību, kā arī izglītota darbaspēka migrāciju.

Komitejā dzīves kvalitātes uzlabošanas un pilsonisko sabiedrību ar kultūras vērtību apmaiņas jautājumos galvenokārt sprieda par kultūras migrācijas un ūdens resursu problēmām.

Sesijas darbā piedalījās Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu, Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Hanss Gerts Pēterings, Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas prezidents Luiss Marija de Puigs, kā arī Eiropas Savienības vides komisārs Stavrs Dims.

EVPA ir izveidota 2004.gadā, lai stiprinātu Eiropas Savienības un Vidusjūras valstu partnerības parlamentāro dimensiju, kā arī veicinātu dialogu un savstarpējo sapratni starp dažādām kultūrām, tautībām un civilizācijām. Asamblejas mērķis ir mazināt vardarbību, nodrošināt mieru, drošību un stabilitāti reģionā, kā arī īstenot nepieciešamās politiskās, sociālās un ekonomiskās reformas un apkarot terorismu, fundamentālismu un organizēto noziedzību.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!