• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja biedres tikšanos ar Melnkalnes vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2008., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173297

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdien, 28. martā

Vēl šajā numurā

03.04.2008., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja biedres tikšanos ar Melnkalnes vēstnieku

1.aprīlī Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone tikās ar Melnkalnes Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Miloradu Ščepanoviču, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja biedre pauda Latvijas atbalstu Melnkalnei virzībā uz Eiropas Savienību (ES) un NATO un uzsvēra nepieciešamību veidot intensīvāku dialogu starp abām valstīm, īpaši attīstot parlamentāro sadarbību.

K.Pētersone izteica aicinājumu Melnkalnes parlamenta priekšsēdētājam Ranko Krivokapičam apmeklēt Latviju. Savukārt M.Ščepanovičs uzaicināja Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi apmeklēt Melnkalni.

Saeimas priekšsēdētāja biedre apliecināja, ka ar interesi seko reformu procesam Melnkalnē, un izteica mūsu valsts gatavību dalīties eiroatlantiskajā integrācijas procesā iegūtajā pieredzē. Īpaši noderīga būtu Latvijas pieredze likumdošanā, jo Melnkalnē ir pieņemta jauna, Eiropas standartiem atbilstoša konstitūcija. Melnkalnes vēstnieks pateicās par mūsu valsts atbalstu dalīties reformu pieredzē. Vēstnieks arī uzsvēra, ka Melnkalnes integrācijai ES un NATO ir liels sabiedrības atbalsts un īstenotās reformas sekmē ne tikai Melnkalnes attīstību, bet veicina arī stabilitāti un drošību visā Balkānu reģionā.

Puses bija vienisprātis, ka jāpaplašina līgumtiesiskā bāze starp abām valstīm. K.Pētersone informēja vēstnieku, ka Saeima plāno 3.aprīlī 1.lasījumā pieņemt Stabilizācijas un asociācijas līgumu starp ES un Melnkalni.

Atbildot uz K.Pētersones jautājumu par perspektīvākajām sadarbības jomām starp abām valstīm, Melnkalnes vēstnieks akcentēja iespēju attīstīt sadarbību tūrismā, izglītībā un zinātnē, kā arī sekmēt investīcijas uzņēmējdarbības attīstīšanai. Puses arī apmainījās viedokļiem par reģionālās sadarbības nozīmi.

Sarunā vēstnieks informēja arī par iekšpolitisko situāciju savā valstī, tostarp 6.aprīlī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!