• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas sportistu piedalīšanos Vasaras olimpiskajās spēlēs Pekinā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2008., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173298

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lobēšanas tiesiskās reglamentācijas koncepciju

Vēl šajā numurā

03.04.2008., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas sportistu piedalīšanos Vasaras olimpiskajās spēlēs Pekinā

Ņemot vērā, ka Tibetas un Ķīnas saasinātās attiecības ir izraisījušas plašas diskusijas par olimpisko spēļu boikotēšanu, Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti komisijas sēdē 1.aprīlī izteica savu nostāju par XXIX vasaras olimpiskajām spēlēm Pekinā.

Apakškomisijas priekšsēdētājs Dzintars Ābiķis uzskata, ka olimpisko spēļu boikots ne pie kā laba nenovedīs un tikai kaitēs sportistiem, kuri ieguldījuši milzīgu darbu, lai piedalītos spēlēs.

Arī olimpietis deputāts Ivans Klementjevs uzsvēra, ka olimpisko spēļu vēsturē pats piedzīvojis Padomju Savienības un citu sociālistisko valstu boikotu Losandželosas spēlēm un viņam un citiem sportistiem tas sagādājis lielu vilšanos. 

“Ja kāda valsts ir izcīnījusi godu organizēt olimpiskās spēles, tad tas ir tās valsts nopelns, un mūsu sportisti nekādā gadījumā nedrīkst ciest,” uzsvēra deputāts Jānis Strazdiņš. Viņš norādīja, ka arī Latvijas Olimpiskā komiteja ir pret jebkādiem aicinājumiem neapmeklēt Pekinas olimpiskās spēles, jo šāda rīcība neatrisinās vardarbības problēmas Tibetā.

Savukārt deputāte Inguna Rībena pauda, ka patlaban notiekošais Tibetā ir globālāka problēma nekā olimpiskās spēles, un šajā situācijā Latvijai vajadzētu atbalstīt Tibetu cīņā par savu autonomiju.

Deputāti atgādināja, ka pret olimpisko spēļu boikotēšanu izteicies arī Tibetas garīgais līderis Dalailama.

Savukārt jautājums par valsts amatpersonu došanos uz olimpiskajām spēlēm un piedalīšanos dažādās ceremonijās ir tikai viņu pašu kompetencē, uzskata deputāti.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!