• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Pasaules Bankas reģionālās direktores vizīti ministrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2008., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173312

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 1.aprīlī

Vēl šajā numurā

03.04.2008., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Pasaules Bankas reģionālās direktores vizīti ministrijā

 

2.aprīlī Finanšu ministrijas pārstāvji tikās ar jauno Pasaules Bankas (PB) grupas Centrālās Eiropas un Baltijas valstu direktori Orsaliju Kalantzopulu. PB pārstāvji Finanšu ministrijā bija ieradušies iepazīšanās vizītē.

Finanšu ministrs Atis Slakteris sveica O.Kalantzopulu ar stāšanos PB reģionālās direktores amatā un norādīja: “Sadarbība ar Pasaules Banku Latvijai ir ļoti svarīga, mēs esam saņēmuši neatsveramu atbalstu tik valstiski nozīmīgās jomās kā izglītība, veselības aprūpe, reģionālā attīstība un labklājības sistēmas stiprināšana.

Pasaules Bankas attiecības ar Latviju ir bijušas ilgas un ļoti veiksmīgas, mūsu sadarbība ilgst jau 16 gadus. Mums ir īpašs prieks par to, ka jūsu valsts no aizņēmējvalsts ir gatava kļūt par donoru un pakāpeniski iesaistīties palīdzības sniegšanā citām jaunattīstības un pārejas ekonomikas valstīm,” savā uzrunā minēja O.Kalantzopula.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja arī Latvijas prioritārās jomas PB tehniskās palīdzības saņemšanai pārejas periodā. Izvirzītās prioritātes ietver valsts rezultātu un rezultatīvo rādītāju sistēmas pilnveidošanu, Valsts izdevumu un finanšu atbildības (PEFA – Public Expenditure and Financial Accountability) ietvara izmantošanu valsts finanšu sektora novērtēšanā, lauku reģionu attīstību, kā arī valsts un privātās partnerības autoceļu projektu jomā.

Latvija ir PB grupas Starptautiskās rekonstrukcijas un attīstības bankas (SRAB) dalībvalsts kopš 1992.gada 11.augusta. Pērn Latvija paziņoja par sava aizņēmējvalsts statusa anulēšanu PB grupas SRAB. Šobrīd Latvijai tiek piemērots divus līdz trīs gadus ilgs pārejas periods, kura laikā valsts joprojām ir tiesīga saņemt PB tehnisko palīdzību ierobežotā apmērā – līdz 200 tūkstošiem ASV dolāru gadā.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!