• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta tikšanos ar Ķīnas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2008., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173314

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par valsts budžeta līdzekļu izlietojumu Satiksmes ministrijā

Vēl šajā numurā

03.04.2008., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta tikšanos ar Ķīnas vēstnieku

 

2.aprīlī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku Latvijā Dzjanu Limiņu.

Vēstnieks pie Ministru prezidenta ieradās iepazīšanās vīzītē, kuras laikā pārrunāja Latvijas un Ķīnas divpusējo attiecību aktuālos jautājumus, ekonomisko sadarbību un politikas aktualitātes. Sarunas gaitā tika atzinīgi novērtēts līdzšinējais starpvalstu dialogs un nepieciešamība tālāk sekmēt sadarbību ekonomikā, zinātnē, izglītībā un kultūrā.

Ministru prezidents uzsvēra Latvijas interesi paplašināt ekonomiskos sakarus ar Ķīnu, it īpaši tranzīta, dzelzceļa pārvadājumu un ostu izmantošanas jomā. Valdības vadītājs īpaši akcentēja iespēju izmantot Latvijas transporta, tranzīta un loģistikas infrastruktūru Ķīnas tirdzniecībai ar Eiropas Savienības (ES) valstīm un attīstīt Latviju kā reģiona loģistikas centru. Ministru prezidents aicināja Ķīnas pusi intensificēt darbu pie dzelzceļa sadarbības transporta grupas veidošanas.

Ministru prezidents atgādināja Latvijas iepriekš izteikto interesi virzīt uz priekšu jautājumu par tiešo aviosatiksmi starp Rīgu un Pekinu, uzsverot nepieciešamību organizēt atbildīgo ministriju ekspertu tikšanos, lai iepazītos ar Rīgas lidostas iespējām un apspriestu tiešās aviosatiksmes iespējas.

Tikšanās laikā pārrunāta situācija Taivānā un Tibetā. Taivānas jautājumā Ministru prezidents vēlreiz apliecināja Latvijas valdības konsekventi īstenoto vienas Ķīnas politiku un atzīmēja, ka minētā jautājuma risinājums ir panākams vienīgi miermīlīgā ceļā.

Apspriežot situāciju Tibetā, Ministru prezidents pauda noraidošu attieksmi pret jebkāda veida vardarbību, uzsverot, ka tikai dialoga ceļā ir panākams ilgtspējīgs risinājums. Ministru prezidents norādīja, ka šo jutīgo jautājumu veiksmīgu risinājumu veicinātu Ķīnas spēja atklāti un skaidri informēt pasauli par situāciju Tibetā, nodrošināt diplomātu un starptautisku žurnālistu klātbūtni reģionā.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!